Miroslav Lajčák fogadta Magyarország új pozsonyi nagykövetét, Pető Tibort

Miroslav Lajčák fogadta Magyarország új pozsonyi nagykövetét, Pető Tibort

POZSONY. Szlovákia és Magyarország együtt sok energiát és igyekezetet fektetett a pozitív kapcsolatok és a jószomszédi párbeszéd kiépítésébe. Ennek a folyamatnak az eredményei mindkét fél és mindkét állam polgárai számára hasznosak. Ezt ma Miroslav Lajèák külügyminiszter nyiltkozta, miután találkozott Petö Tiborral, Magyarország új szlovákiai nagykövetével.

„Szilárd meggyõzõdésem, hogy az Ön missziója alatt is a pozitív légkör lesz a meghatározó a szlovák-magyar kapcsolatokban, amelyekkel nagyon elégedett vagyok. Sokkal közelebb vagyunk egymáshoz, mint ahogy azt néhányan gondolják. Jó dolog, hogy a kölcsönös kapcsolatok optikáját úgy sikerült beállítanunk, hogy a dolgokra szélesebb perspektívából nézünk. Folytatni szeretnénk ezt az irányvonalat. Értékelem, hogy azokat a dolgokat illetõen, amelyekrõl más a véleményünk, le tudunk ülni, és beszélni tudunk róluk” – mondta a szlovák külügyminiszter, aki kiemelte a bilaterális infrastruktúra-projektek fontosságát, mint amilyen például a autópálya- és hídösszeköttetés a két állam között és a határon átnyúló együttmûködés fejlesztése.

A miniszter megismételte, hogy Szlovákia támogatja majd Magyarország V4-es elnökségének ambiciózus tervét, amelynek elsõ rendezvénye a V4 országai külügyminisztereinek hétfõi (július 10-i) találkozója volt, kibõvített formátumban Horvátország, Ausztria és Szlovénia képviselõivel is találkoztak.

Az új magyar nagykövet átadta a szlovák külügyminiszternek megbízólevelének másolatát.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »