Mire a gazda érkezik, Orbán eltávolíttatja a Soros plakátokat

Netanjahu július 18-án érkezik Budapestre, hogy tárgyaljon Orbán Viktorral, illetve a V4-kel. Ezt nagy készülődés előzi meg, miután izraeli kormányfő harminc éve nem járt Magyarországon. Ennek része lesz a tervek szerint az is, hogy az izraeli miniszterelnök ittlétekor már ne lehessen látni olyan plakátokat, melyek sérthetik a magyarországi zsidó közösség érzékenységét – írja az ATV híroldala

Orbán Viktor azt látná jónak, ha a vizes világbajnokság győztesei már nem találkoznának a Soros-plakátokkal – tudta meg az ATV egy befolyásos fideszes politikustól.

Hivatalos döntés tegnap még nem volt, de a fideszes politikus azt mondta, lehet, hogy a kormány mai ülésén is foglalkoznak a kampánykommunikációval, annak szakaszolásával. Az állítólagos forrás hallott olyan kormányzati tervről, hogy a plakáttörvény hatálybalépését cezúrának tekintik, és akkor tervezik eltávolítani az utcákról és a terekről országosan a zsidó gazember arcmásával ellátott plakáttengert is, “tehát nem csak a jobbikos plakátokat szedik le”.

A politikus tudomása szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek az a véleménye, hogy a Soros-kampány “teljes győzelem”. És nem csak azért, mert a kormány ideológiai ellenfelei “belerajzolták” magukat egy közös halmazba – azaz az ellenzék liberális és baloldali erői, plusz – szerintük – a Jobbik magukat jelölték ki “a migránsokat Magyarországra szabadítani akaró Soros-támogatóknak”.

Hanem azért is, mert Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök “feltette az i-re a pontot” azzal, hogy Izrael deklarálta: nem antiszemitizmus a Soros-ellenes kormányzati kampány. Ugyanakkor Orbán Viktor – állította a fideszes politikus – azt sem szeretné, ha a vizes világbajnokság fókuszát elvinné a “sorosozás”.

A vb nyitóünnepsége pedig péntek este lesz, egy nappal a szintén politikai botrányt okozó plakáttörvény hatályba lépése előtt. Netanjahu pedig július 18-án érkezik Budapestre, hogy tárgyaljon Orbán Viktorral, illetve a V4-kel. Ezt nagy készülődés előzi meg, miután izraeli kormányfő harminc éve nem járt Magyarországon. Ennek része lesz a tervek szerint az is, hogy az izraeli miniszterelnök ittlétekor már ne lehessen látni olyan plakátokat, melyek sérthetik a magyarországi zsidó közösség érzékenységét – írja az ATV híroldala.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »