Minisztrádán az autópálya felé Kolozsvárról Gyalura

Minisztrádán az autópálya felé Kolozsvárról Gyalura

„Miniautópályát” építenének Kolozsvár és Gyalu közé, hogy elkerülhetővé váljanak a jelenleg mindennapos forgalmi dugók – értesült a Digi24 hírtelevízió.

forgalom_auto_13_b

Információik szerint a közlekedésügyi minisztérium ezt az útszakaszt még megpróbálja „becsempészni” a korábban már véglegesített, az elkövetkező másfél évtized infrastrukturális fejlesztéseit tartalmazó master planba.

A Digi24 birtokába került dokumentum szerint az útügyi hatóság idén négy körgyűrűre adna pénzt, és ezek között van a kolozsvári is. A kiszivárgott tervek szerint első körben egy 14 kilométeres gyorsforgalmi út épülne meg Kolozsvár és az észak-erdélyi autópálya gyalui feljárója között – az erről szóló dokumentum várhatóan május folyamán kerül a parlament elé.

Marcel Boloş, a közlekedési minisztérium államtitkára szerint a beruházás első körben 40 millió eurós ráfordítást feltételezne, ennyiből meg lehetne építeni a gyorsforgalmi utat a kincses város kijáratától a sztrádáig. Második körben 80 millió euróra lenne szükség, ebből egy olyan út épülne, amelynek köszönhetően lehetővé válna, hogy már a feleki körgyűrűről közvetlenül el lehessen jutni Gyalura.

Az új út, amely végül 38 kilométer hosszú lenne, a hírtelevízió értesülései szerint a helyi hatóságok hibájából nem szerepel első perctől a hivatalos tervekben, megkéstek ugyanis a vonatkozó elemzéssel.
Alig két héttel ezelőtt egyébként Dan Costescu közlekedésügyi miniszter még arról beszélt, hogy a master plan végleges, a terveken már nem lehet módosítani. Igaz, úgy fogalmazott, hogy „5–10 százaléknyi rugalmasságot kell hagyni azokra a dolgokra, amelyek 2030-ig történhetnek”.

„A pénzügyminisztérium 2018-tól a bruttó hazai termék (GDP) 0,75 százalékának megfelelő összeget irányoz elő arra, hogy az állam hitelt vegyen fel a nemzetközi pénzintézetektől az infrastrukturális projektek megvalósítására” – vallja eközben Marcel Boloş, aki szerint ennek köszönhetően több projekt a tervezettnél hamarabb megvalósul.

Mint ismeretes, a master plan egyik kimondott célja az volt, hogy tizenöt évre előre rögzítse az infrastruktúra-fejlesztési tervek menetrendjét, hogy a mindenkori kormányok ne költsék az állam pénzét mindenféle megvalósíthatósági tanulmányokra, amelyekről aztán lemondanak, vagy ne kezdjenek el munkálatokat, amelyek aztán félbemaradnak. A közlekedési stratégia májusban kerül a parlament elé, hogy törvényerőre emelkedjék.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »