Mindössze két ingyenélő érkezett a görög szigetekre az elmúlt 24 órában – a már ott lévők közben fosztogatnak és zavarognak

Mindössze két "menekült" érkezett a görög égei-tengeri szigetekre az elmúlt 24 órában a török partokról – közölte pénteken a migránsválsággal foglalkozó görög válságstáb. Míg februárban napi átlagban 2000 ember érkezett, addig mára számuk átlagosan napi 30 főre csökkent.

Ugyanakkor a szigeteken a menekültügyi helyzet továbbra is feszült. A befogadó- és regisztrációs központokban több mint 8000-en élnek, menedékkérelmük feldolgozása pedig munkaerőhiány miatt elhúzódik. Emellett a táborokban többször is zavargások törtek ki.

Felbőszült lakosok Moria településen – ahol a Leszbosz szigetén tartózkodó betolakodók többsége van elszállásolva – verbális kirohanásokat intéztek a sziget székhelyének, Mitílíninek a polgármestere és a városi tanács tagjai ellen. Néhányan közülük szóvá tették, hogy településükön törvénytelen állapotok uralkodnak a fosztogató migránsok miatt.

Ban Ki Mun ENSZ főtitkár június 18-án tervez látogatást tenni Leszboszon, hogy "személyes benyomást szerezzen a helyzetről".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »