Mindig is szerettél volna a fák lombjai között aludni? Pozsonyban most megteheted!

Pozsony lakosai és látogatói nemsokára megtapasztalhatják, milyen érzés a fák lombkoronái között tölteni az éjszakát. A városi erdőkben ugyanis egy ma egy olyan faházat nyitottak meg, amelyben kényelmesen aludni is lehet. Az építmény hat méterrel a felszín felett helyezkedik le, a Kačín üdülőtelep felé vezető erdei úton.

 

fotó: Facebook

 

Ivo Nesroval pozsonyi főpolgármester elmondása szerint Szlovákiában elsőként kínálják a fák lombkoronái közötti alvás lehetőségét. A ház három ember kényelmes elszállásolására alkalmas, biztonsági okokból azonban nem vezették be a vizet, illetve nélkülözi az elektromos áramot és fűtést is, de rendkívül kényelmes és folyamatosan őrizve is lesz. A házikó építési költsége 13 ezer euró volt, amit a főváros a Milión pre Bratislavu nevű projekt megmaradt forrásaiból finanszírozott.

 

fotó: Facebook

 

A házikót egy meghatározott összegért bárki kibérelheti majd és engedélyt kap autóval való közlekedésre a pozsonyi erdők területén. A szolgáltatás az év minden évszakában elérhető lesz majd, az érdeklődők a Pozsonyi Városi Erdők honlapján foglalhatnak és tájékozódhatnak további részletekről. (http://www.ba-lesy.sk)

 

fotó: Facebook

 

Az objektum teljes nagysága 26 négyzetméter, a külső terasszal együtt.

 

Körkép.sk, Teraz.sk
képek: Ivo Nesrovnal Facebook oldala


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »