Mindent tagad Balla Irma vélt gyilkosa

Nem ismerte el bűnösségét, nem tett vallomást, és a kérdésekre sem válaszolt szerdán a Nyíregyházi Törvényszéken az a férfi, akit Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolnak – írta az MTI.

Balla Irmát, a Fidesz volt debreceni képviselőjét a lakásában gyilkolták meg 2007-ben. Holttestét a fia fedezte fel, akit a gyilkosság után egy évvel meggyanúsítottak anyja megölésével, majd 2010 májusában 12 év letöltendő börtönre ítéltek. A fordulatot az ügyben a mostani vádlott hozta, aki 2009 nyarán egy ügyészi kihallgatáson részletes beismerő vallomást tett, de azt később visszavonta. Végül 2013 szeptemberében Balla Irma fiát bizonyítottság hiányában jogerősen felmentették. Az ügyet szerdán kezdték az elejétől újratárgyalni.

D. Lajos egy építkezésen dolgozott a képviselő szomszédjánál, ahonnan kirúgták. Úgy dötnött, hogy a nőtől szerez pénzt. Egy feszítővassal ment be 2007. április 6-án este Balla Irma házába, és az ágyban olvasó asszonyra támadt. A nő fejét és arcát több helyen megütötte, majd a felsőtestére ülve leszorította a nyakát; az áldozat végül belehalt a bántalmazásba. A büntetőper júniusban folytatódik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »