Minden szem Rogánon Portik vallomása után

Újra beidézi Rogán Antalt a bíróság, hogy szembesítsék Portik Tamással. Az egykori Energol-vezér még pénteken állította, hogy korábban 10 millió forintnyi kenőpénzt vitt Rogánnak. Az ellenzék parlamenti bizottságokban tisztázná az ügyet. A fideszes Révész Máriusz szerint Rogán Antalnak úgysem hinne a közvélemény, ezért hatóságoknak kellene megvizsgálni az állításokat.

Kenőpénzt adott át Rogán Antalnak a Fidesz belvárosi irodájában, ezt állította Portik Tamás egy pénteki tárgyaláson.

„Tízmillió forintnak megfelelő eurót adott oda nekem, hogy beviszem a belvárosba a Centrál kávézó – nem tudom, tudja-e ön, hogy ez hol van – és a mellett van egy olyan sétálóutca, abból nyílik egy keskeny kicsi keskeny út és annak a sarkán van egy pártiroda. Oda vittem a pénzt” – fogalmazott a bíróságon.

Juhász Péter hétfőn az ötödik kerületi helyiség előtt várta a rendőröket, de egyenruhások nem érkeztek. Az ellenzéki politikus szerint attól, hogy Portik Tamás bűnöző, még nem hazudik.

„Öt év börtönbüntetést kockáztat, hogyha hazudik. Tehát én azt gondolom, hogy nem nagyon van józan gondolkodású ember, aki azt gondolná, hogy saját maga ellen terhelő tettet fog végrehajtani. Arról nem is beszélve, hogy ha Portik bármi ellenszolgáltatást remélhet az egyik féltől, akkor biztos, hogy nem én vagyok az, hiszen nekem nincsen hatalmam” – fejtette ki az Együtt alelnöke.

A DK szerint Rogán Antalnak Portik Tamást is fel kellene jelentenie. „A DK ezért azt várja Rogán Antaltól, hogy kezdeményezzen eljárást hamis tanúzás miatt, hogy végre nyomozás keretein belül derüljön ki az igazság. Ha Rogán Antal nem kezdeményez eljárást, azt a DK úgy tekinti, hogy az Orbán-kormány propagandaminisztere elismerte a vádakat és a tízmilliós kenőpénzt” – szögezte le Gréczy Zsolt a párt szóvivője.

Az LMP társelnöke a nemzetbiztonsági bizottság előtt is szembesítené a feleket. „Egy politikusnak együtt kell működni, azt is jónak tartanám, hogy jöjjön be miniszter úr és akkor ott tisztázzák ezt az egész helyzetet, akár Portik úr jelenlétében, mert hogy elfogadhatatlan az, hogy húzódik ez az ügy, mint egy rétestészta, a magyar állampolgárok meg nézik, mint egy szappanoperát” – fejtette ki Szél Bernadett, Reggeli járat című műsorunkban.

A Jobbik külön parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel az ügyben. „A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem vár tovább a pénteken kirobbant nemzetközi korrupciós ügyben, amely Rogán Antal miniszter úrról és a magyar kormányról szól. Hiszen hiába vártunk nagy a hallgatás és csönd van éppen ezért ma a Jobbik a tettek mezejére lépett és elküldtük az a határozati javaslatunkat, amely egy vizsgálóbizottság felállításáról szól” – mondta el Szilágyi György, országgyűlési képviselő.

Az MSZP támogatná a Jobbik kezdeményezését. „Egy kormány és annak miniszterének az a kötelessége, hogy ha ilyen vád éri, akkor automatikusan kéri a nyilvánosságot, kéri azon testületeknek, így a legfőbb ügyészségnek a vizsgálatát, hogy a személye ne terhelje a kormány politikáját” – fogalmazott Tóbiás József pártelnök.

A fideszes Révész Máriusz szerint Rogán Antal szava kevesebbet ér, mint egy hatósági vizsgálat:

– Tisztázni kell az ügyet teljesen egyértelmű.
– A hatóságoknak vagy Rogán Antalnak?
– Rogán Antal hiába áll ki és mond valamit azt az emberek jelentős része nem fogja elhinni. Ezt a hatóságoknak kell tisztázni, hogy történhetett-e ilyen. Még egyszer mondom, egy többszörösen elítélt bűnöző mondott néhány mondatot.

A bíróság újra beidézi Rogán Antalt, hogy szembesítsék Portik Tamással.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »