Minden második ukrán elképzelhetőnek tartja a teljes körű háborút Oroszországgal

Az ukránok több mint fele úgy gondolja, hogy fennáll a veszélye annak, hogy teljes körű háború törhet ki Oroszország és Ukrajna között – derül ki a Szófia közvélemény-kutató intézet adataiból.

A közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a megkérdezettek 51,9 százaléka úgy gondolja, hogy fennáll a veszélye annak, hogy Oroszország és Ukrajna között teljes körű háború törhet ki, a válaszadók 34,1 százalékának az a véleménye, hogy nem fenyeget ez a veszély, 14 százalék nem tudott választ adni a kérdésre – írja a RIA Novosztyi.

A megkérdezettek 27 százaléka gondolja úgy, hogy a területi védelmi alakulatok segíthetnek a kelet-ukrajnai konfliktus megoldásában. 38,7 százalék támogatná azokat a politikusokat, akik a háború megszüntetéséért lobbiznak.

Az is kiderült, hogy az ukrán társadalom nem biztos abban, hogy a Nyugat Ukrajna szövetségese marad, és abban sem biztosak, hogy továbbra is érvényben maradnak az Oroszország elleni szankciók. A megkérdezettek 43,7 százaléka úgy gondolja, hogy a Nyugat nem fogja enyhíteni a szankciókat, amíg Donbászon nem rendeződik a helyzet, 33,7 százalék szerint pedig elkerülhetetlen a szankciók enyhítése a közeljövőben.

47,7 százalék szerint a háború befejezésének és a helyzet normalizálásának érdekében lehet engedményeket tenni Oroszországgal szemben, 39,3 százalék pedig ellenkező véleményen van.

A közvélemény-kutatást június 29 és július 8 között végezték, melyben 2001 megkérdezett személy véleményét összesítették.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: felmérés, közvélemény-kutatás, Ukrajna, Oroszország, ukrán-orosz viszony, háborúForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »