Minden gyermek megérdemel egy születésnapot

Minden gyermek megérdemel egy születésnapot

Húsvét szombatján megközelítőleg 600-an tüntettek Temesváron a magzati élet és a család védelmében. A Dózsa György utcai görög katolikus templomnál a résztvevőket Ioan Chișărău pap köszöntötte, aki elmondta, hogy nem rég Vietnamban járt az ottani keresztényeknél. A családoknak ott átlagban hét-nyolc gyerekük van, legkevesebb négy. Az abortuszt ott se tiltja állami törvény, de a családok hisznek Istenben, és minden gyermeket elfogadnak.

Ben-Oni Ardelean szenátor kiemelte, fontos, hogy a törvény is ismerje el az élethez való jogot a fogantatástól a természetes halálig. Sajnos a parlamentben sok javaslat jelenik meg, melyek a család méltóságát bomlasztják, és állandó harcot kell vívni ezek elhárításáért.

A beszédek után az ortodox katedrálishoz, majd a gyermekparkhoz mentünk, fúvószenekar kíséretében. Itt a neoprotestáns egyházak több képviselője is kemény szavakkal írta le a mai állapotokat.

Nem csak gyermekeinket vetéljük el, hanem szívünket, lelkünket is. Közömbösek lettünk, sokszor családunkkal vagy magunkkal se törödünk.

Az élet Isten ajándéka, a legnagyobb kincs. A szervezők ezért nem adják fel a küzdelmet, remélik a társadalom előbb-utóbb ráébred, hogy a születendő gyermekeket meg kell védeni. A menetet jövőre, és mindaddig megtartják, amíg el nem éri célját, és remélik, legközelebb sokkal többen eljönnek.

Ördög Imre
nyugatijelen.com


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »