Minden fellépő lemondta a haknit, de a Gulyás-galeri már megint a zord időjárásra fogta forradalmuk lefújását

Minden fellépő lemondta a haknit, de a Gulyás-galeri már megint a zord időjárásra fogta forradalmuk lefújását

Fellépő sem nagyon maradt volna az október 23-ára szervezett eseményen.

A várható időjárási körülmények, a piros riasztás miatt elmarad a Közös Ország Mozgalom által 2017. október 23-án, 16:30-kor a Kossuth térre szervezett tüntetés – közölte a szervezet az esemény Facebook-oldalán.

Tény, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható heves esőzés miatt riasztást adott ki a hosszú hétvégére, ez azonban aligha érte meglepetésként a mozgalmat, amely néhány órával korábban még arról írt a közösségi oldalon, hogy kik lépnek fel a tüntetésen.

Más kérdés, hogy a tüntetés meghirdetése óta eltelt hetekben nemcsak az időjárás romlott el, de a szervező Gulyás Márton által meghívott résztvevők is sorra hátráltak ki az esemény mögül. Mint a lemondást indokló bejegyzésben áll:

"A Közös Ország Mozgalom az elmúlt hetekben mindent megtett, hogy közös színpadra állítsa a demokratikus ellenzéki pártok és a rendszerkritikus civil ellenzék képviselőit, folytatva ezzel az igazságos választásitörvény-javaslat nyolcpárti elkészítésével megkezdett munkát a változásért, egy igazságos és közös Magyarországért. Nem adtuk fel akkor sem, amikor egyes pártok politikai okokból nem vállalták fel a közös jelenlétet, mindent megtettünk, hogy továbbvigyük a civilekkel közösen a tüntetést, ismertessük a magyar társadalom követeléseit, kijelöljünk egy olyan utat, ami a jelenlegi igazságtalan rendszer 2018-as megszüntetéséhez vezet.

Az időjárás olyan külső körülmény, amivel bár számolhatunk, de nem változtathatjuk meg. A mai napon az OMSZ piros riasztást adott ki a rendezvény idejére, ami azt jelenti, hogy a résztvevők testi épségét kockáztatnánk a tüntetés megtartásával, amit semmiképpen sem vállalhatunk fel, ezért a résztvevőkkel egyeztetve a rendezvény törlése mellett döntöttünk."

Hírdetés

A mozgalom azt ígéri, a jövő héten tájékoztat arról, milyen keretek között folytatja a munkát 2018-ban.


Az esemény Fb-oldalán az egyik szomorú demokrata már a rendezvény lemondásának hátterére is rávilágított

A Zuckerberg-galaxison az eseményre ezer demokrata jelezte jelenlétét, és 2,7 ezren érdeklődtek iránta.

Mint ismeretes, április 19-ére ugyanez a Gulyás-galeri szervezett tüntit Állítsuk meg Moszkvát! címmel, olyan húsba vágó ügyek mentén, mint pl. az "Aszad-rezsim felfegyverzése és támogatása", " Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának megsértése", "a csecsenföldi melegek koncentrációs táborba zárása", de állításuk szerint akkor is az a rasszista időjárás tett keresztbe nekik, és elhalasztották szeánszukat.

(HVG nyomán)

Korábban írtuk: Még együtt ünnepelni sem képesek a balliberális gittegyletek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »