Milliós fizetést osztanak a paksi bővítésnél

Idén 5,3 milliárd forint megy el bérekre az atomerőmű bővítése során. A létszám tekintetében ez fejenként 1,6 millió forint nettó havi fizetést jelent.

Az MSZP-s Heringes Anita tett fel írásbeli kérdést Hány embert foglalkoztat jelenleg a Paks II. projekt? címmel, Lázár János válasza pedig elérhető a parlament honlapján – szúrta ki a 444.hu. Eszerint az új blokkok létesítésének előkészítésével járó feladatokat végző Paks II. projekttársaság jelenlegi létszáma 277 fő, és van plusz 1 fő, akit megbízási jogviszonnyal foglalkoztatnak. A cég munkavállalóinak feladatkörei elsősorban tervezési, előkészítési, felkészítési és tárgyalási pozíciókat jelentenek.

Vezető állású alkalmazott 30 fő, a fennmaradó létszámot munkatársi és szakértői pozíciókban foglalkoztatják. Műszaki feladatokat összesen 193 fő lát el, ezen a területen 40 speciális szakismerettel rendelkező részmunkaidős tárgyalási szakértő segíti a munkát. A járulékokkal csökkentett személyi jellegű költségkeret idén 5291,5 millió forint. A létszámot tekintve ez azt jelenti, hogy az átlagos nettó havi fizetés megközelíti az 1,6 millió forintot.

Lázár megjegyzi: a Paks II. projekttársaságnál most 48 pozíció van meghirdetve, ami 65 álláshelyet jelent. A fluktuáció minimális, 2016-ban csak 7 munkavállaló lépett ki a projekttársaságtól.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »