Milliós bírságot kapott a Billa

Milliós bírságot kapott a Billa

A Tesco 5-millió és a Kaufland egymillió eurós büntetése után itt a következő, hétszámjegyű bírságot elszenvedő áruházlánc. Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszeripari Felügyelet vasárnap megerősítette, hogy egymillió euróra bírságolta meg a Billát.

 

A brit tulajdonban lévő áruház rozsnyói szupermarketjében tartottak ellenőrzést az egészségügyi felügyelet munkatársai még januárban, akik számos hiányosságot tapasztaltak. Több, lejárt szavatosságú élelmiszert találtak az üzlet pultjain, nyolc termékfajtát pedig már minimális eltarthatóságán túl próbálták értékesíteni (francia mustár, sör, Hamé-pástétomok).

 

A vizsgálat során az ellenőrök találtak olyan kávéterméket, amelyen nem volt feltüntetve a minimális eltarthatóság dátuma, hiányosságokat találtak a pultok és a raktárhelyiségek higiéniáját illetően is.

 

A Billa, a Tescohoz és Kauflandhoz hasonlóan, azért kapott milliós nagyságrendű büntetést, mert egy korábbi alkalommal ugyanezekért a hiányosságokért már kaptak egy kisebb összegű bírságot. Mivel nem tanultak az esetből, az Élelmiszeripari Felügyelet bekeményített.

 

A Billa vezetése azzal védekezik, hogy mivel az áru bevételezése elektronikusan történik, emberi mulasztásnak kell történnie ahhoz, hogy a mostani esethez hasonló mennyiségű lejárt szavatossági idejű termék maradjon a pultokon.

 

DennikN.sk

Nyitókép: Info.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »