Milliókat találtak a Nemzeti Repülési Egyetem korrupt rektorának lakásában

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) alkalmazottai a több mint 4,5 millió hrivnya értékű valutát és 10 bankkártyát találtak.

Volodimir Harcsenko, a Nemzeti Repülési Egyetem rektorának lakásában zajló házkutatások során több mint 4,5 millió hrivnya értékű valutát és tíz bankkártyát találtak. A hivatalnokot kenőpénz elfogadása közben leplezték le – tudatja az Ukrán Biztonsági Szolgálat.

Harcsenkót 170 ezer euró kenőpénz elfogadásán kapták el. A korrupt rektor saját ügyvédjén keresztül egy professzortól követelte a kenőpénzt. A rektort és az ügyvédet 100 ezer euró kenőpénz elfogadásakor a saját irodájában kapták el – tudatja a Korrespondent.net.

A Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal közölte, hogy Harcsenko 5 millió hrivnyát és 50 ezer dollárt követelt azért, hogy visszavegye az egyetem egykori alkalmazottait.

Vlagyimir Harcsenko a Hromadszke Rádió műsorában tagadta a történteteket. Hozzátette, az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak nincs bizonyítéka. A korrupt hivatalnok jelenleg kórházban van.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Újabb korrupt hivatalnokot lepleztek le KijevbenKravcsuk: A korrupció dominanciája veszélyessé vált a független Ukrajna számára (Videó)Korrupt rendőrt lepleztek le UkrajnábanRovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: rektor, korrupció, egyetem, felsőoktatás, Ukrajna, ukrajnai hírek, kékfény, bűnügyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »