Milliárdosnak adta ki magát, 60 milliót csalt ki a szélhámos

Vádat emelt jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás miatt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy 48 éves férfi ellen, aki nyolc embertől mintegy hatvanmillió forintot csalt ki – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Takács Péter közölte: a férfi üzletembernek adta ki magát, ígéretet tett kézilabdacsapat támogatására, wellness szálloda építésére, részvény kiváltásra és hotelvásárlásra. Azt állította, hogy jó kapcsolatai vannak, erre építve a barátnőjével

hetekig ingyen lakott különböző szállodákban, amelyekben a szolgáltatásokat is igénybe vették.

A számlák kifizetése olykor azért maradt el, mert a vádlott pénzváltást színlelve hagyta el a szállodát, más esetben a hotel megvásárlása felől érdeklődött és ezzel elterelte a tulajdonosok figyelmét.

A férfi 10 ezer eurót (3 millió 109 ezer 800 forint) kért és kapott kölcsön

az állítólagos milliárdos francia ismerőse műkincseinek értékesítésével kapcsolatos kiadásaira,

a sértettnek azt ígérte, hogy jutalékot fizet neki, valamint kapcsolatai révén közreműködik a balti államokban és Romániában tervezett energiaital-terjesztésben.

Azt állította, hogy baráti kapcsolatban van az egyik német autóipari cég tulajdonosi köréhez tartozó katari befektetők egyikével, erre hivatkozva ingatlanfejlesztési projektet vázolt fel az egyik férfi kézilabdacsapat vezetőjének, és vállalta a csapat évenkénti 400 ezer eurós (124 millió 392 ezer forint) támogatását is.

Az erre szánt összegek felszabadítására a csapat vezetője 29 ezer 600 eurót (9 millió 205 ezer forint) adott át neki.

Egy másik esetben ügyintézési költségként jutott 8 ezer euróhoz (2 millió 4587 ezer 840 forint), egy szabadidőközponthoz tartozó szálloda 1,7 milliárd forintos építési forrásának előteremtését ígérve.

Hozzájutott továbbá értékpapír kiváltásához szükséges 15 ezer euró (4 millió 66 ezer 700 forint) kölcsönhöz és hivatkozott egy komplett lakópark felépítésével kapcsolatos lehetőségre is. Ez utóbbi esetben a hitelhez kapcsolódó ügyintézésre 40 millió forintot vett át több részletben a férfi, aki az egyik hotelben még a személyzettől is kapott 450 ezer forint kölcsönt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »