Milliárdokkal drágábban építik a jövőben az utakat

Milliárdokkal drágábban építik a jövőben az utakat

Milliárdokkal kerülhet többe egy kilométernyi út építése az új közbeszerzési szabályok szerint. Már nemcsak az ár, hanem a környezetterhelési érték és az is számít, milyen távolságra található az építkezéstől az ajánlattevő aszfaltkeverő telepe. Korábban a kitétel miatt uniós vizsgálat indult Magyarország ellen.

A Győrt elkerülő, 813-as számú főútszakasz építéséhez már az új közbeszerzési szabályrendszer szerint választottak kivitelezőt. Az öt kilométeres, kétszer egy sávos szakaszra hat ajánlat is érkezett, végül a 14,8 milliárdos nyert. Ennél csaknem négymilliárddal olcsóbb ajánlat is volt, de a pályázati elbírálásnál döntő volt, hogy a későbbi győztes tudta felmutatni a legközelebbi aszfaltkeverő telepet.

2014-ben éppen azért indult uniós vizsgálat, mert évekig csak az indulhatott az útépítési pályázatokon, akinek 50 kilométeren belül volt ez a telephelye.

„2007–2011 között útépítésekkel kapcsolatban az unió vizsgálatot indított Magyarországgal szemben, amelyben 500 milliárd forintos útépítéssel kapcsolatban fogalmaz meg kételyeket és aggályokat” – jelentette be még 2014 júliusában Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Korábban a szankció sem maradt el, két évig nem jött uniós pénz útépítésre, és milliárdokat vontak el a győztes pályázatoktól. Az európai ügyek bizottságának alelnöke most nem tud uniós figyelmeztetésről.

– Szabad versennyel és egyebekkel kapcsolatosan most nem kívánnék hosszabb beszélgetést nyitni, de a magyar embereknek az az érdekük, hogy egy út a legjobb minőségben és a legolcsóbban készüljön el. Nyilván ismerem és a versenyjogot tiszteletben tartom, de a mi érdekünk, hogy olcsón jó és minél hosszabb úthálózat tudjon megújulni.
– Akkor uniós vizsgálattól nem tart?
– Én nem mondtam. Azt mondtam, ha szóba kerül, az elsők között az európai ügyek bizottsága is fog erről értesülni, ez eddig nem történt meg – mondta Tessely Zoltán, miniszterelnöki kormánybiztos.

A Transparency International szakemberei azt mondják, a nemzeti kormányok döntik el, a pályázati kiírásoknál mely szempontok lesznek a döntők.

„Kifejezetten főszabály szerint nem a legalacsonyabb ár dönt egy-egy közbeszerzés esetén, hanem figyelembe lehet venni a környezetvédelmi szempontokat is. Ezek jó és legitim célok, amelyeket az unió is elismer, csak sajnos könnyen visszaélés áldozata lehet, könnyen arra lehet felhasználni, hogy egy-egy közbeszerzési kiírást egy cégre szabjanak” – fejtette ki Nagy Gabriella, a Transparency International közpénzügyi programvezetője.

Az új szabályok miatt például a győri elkerülő kilométerenként hárommilliárdba kerül, de lett volna olyan cég is, amelyik kétmilliárdért is megépítette volna az útszakaszt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »