Mikuláš Dzurindát kihallgatta a rendőrség

Mikuláš Dzurindát kihallgatta a rendőrség

Szlovákia egykori miniszterelnökét a rendőrség az Szlovák Villamosművekkel kapcsolatos visszaélések kapcsán hallgatta ki.

 

Négy órán keresztül hallgatták ki Szlovákia korábbi kormányfőjét pénteken délelőtt Pozsonyban. „Nem nyilatkozom, nem tartom lényegesnek”, utasította el a válaszadást Dzurinda, mikor a kihallgatás tárgyáról kérdezték. Nem válaszolt a botránnyal és a kihallgatással kapcsolatos kérdésekre sem.

 

Az Aktuality.sk információi szerint Dzurindát a Szlovák Villamosművek ügye kapcsán kérdezték az illetékes hatóságok.

 

Forrás: Teraz.sk

Az egyik eset a bősi vizierőművel is kapcsolatos

 

Tavaly júliusban a rendőrség razziát tartott a Szlovák Villamosműveknél (SE), amelynek eredményeképp 5 büntetőeljárás van folyamatban. Közülük kettőt a NAKA (Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség) vizsgált ki és hat személy ellen emeltek vádat. „Az SE egyedi pénzügyi kimutatásainak kapcsán a kereskedelmi és gazdálkodási adatok meghamisítása miatt egy ember ellen folyik eljárás”, tájékoztatott az üggyel kapcsolatban még márciusban Michal Slivka, szóvivő.

 

A bősi vízierőmű esetében vagyon elleni bűncselekmény miatt 5 vádemelés történt. „Az SE használati mintaoltalma alá eső tulajdon illetéktelen használatának ügyében a NAKA indított eljárást iparjogvédelmi törvénysértés címén”, mondta tette hozzá Slivka.

 

A bősi vizierőmű. Forrás: SME.sk

 

A hatóságok februárban kezdeményeztek kötelezettségszegési eljárást idegen tulajdonnal történő visszaélés ügyében, ami a V1-es reaktorblokk bérbeadásával kapcsolatos.

 

Sajtóértesülések szerint a rendőrség az állam számára előnytelen bérleti szerződéseket kötöttek, a kár nagysága több milliárd korona.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »