Migránsokat szállító csónak borult fel Leszbosz partjainál

Felborult egy migránsokat szállító csónak a görögországi Leszbosz szigetének partjainál szerdán. Hat embert kimentettek, négyen azonban életüket vesztették – közölték a görög hatóságok.

Az áldozatok között két gyermek is volt: egy fiú és egy lány. A görög parti őrség, illetve a Frontex – az EU határőrizeti szerve – közösen folytat kereső- és mentőexpedíciót további lehetséges túlélők után kutatva.

Szintén szerdán, egy másik csónak fedélzetén a görög parti őrség további mintegy 90 migránst  tartóztatott fel, akik Törökország felől tartottak Leszbosz felé.

Az Égei-tenger keleti részén található Leszboszra 2015-ben, illetve 2016 első három hónapjában több százezer migráns érkezett Törökországból. Az újonnan érkezettek száma erősen visszaesett március 20-a, az EU–Törökország közti megállapodás megkötése óta. Míg februárban naponta átlagosan 2000 ember érkezett a szigetre, kedd reggel és szerda reggel között mindösszesen 44-en.

Eközben kedden és szerdán a görög rendőrség nemzetközi embercsempész-bandákra csapott le. Tesszalonikiben egy embercsempész-szervezet 29 tagját vették őrizetbe. Az őrizetbe vettek különböző nemzetiségűek voltak, és köztük volt egy görög rendőr is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »