Migránsok zaklatták egy vonat utasait Budapesten

Migránsok zaklatták február végén egy vonat utasait és kalauznőjét a budapesti Déli pályaudvaron, a rendőrség az eset miatt egy 24 éves szomáliai férfit keres garázdaság miatt – közölte az M1 híradója hétfőn.

Február 28-án „négy-öt észak-afrikai kinézetű migráns” szállt fel a Győrbe induló vonatra, ahol hangoskodott, sértegette az utasokat, akik közül két nőt szóban és fizikailag is zaklatott – hangzott el a híradóban. Amikor a kalauznő megpróbálta rendreutasítani őket, őt is inzultálták – számolt be a csatorna, hozzátéve: a fiatal jegyvizsgáló menekülni akart, de elállták az útját, közben szóban és tettleg is megalázták.

Az M1 úgy tudja, az esetnek több szemtanúja is volt, és a történteket a kocsiban lévő biztonsági kamera is rögzítette.

A rendőröknek később sikerült azonosítaniuk a csoport tagjait – hangzott el. Kiderült, hogy az utasokat és a kalauznőt zaklató migránsok valamennyien a bicskei befogadóállomás lakói, akik ellen már korábban idegenrendészeti eljárás indult.

A rendőrség arról tájékoztatta az M1-et, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) garázdaság miatt büntetőeljárást indított a csoport hangadója, Mohamed Ahmed Mohamed 24 éves szomáliai állampolgár ellen. A rendőrség a férfi ellen március 2-án elfogatóparancsot adott ki, továbbá vizsgálja, hogy a szomáliai férfi nem gyanúsítható-e közfeladatot ellátó személy elleni erőszak vagy személyi szabadság megsértése bűntettével – hangzott el a híradóban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »