Migránsok verekedtek neonácikkal Németországban

A szászországi Bautzenben a helyi rendőrség tájékoztatása szerint nagyjából 80 fiatal helyi férfi és nő és 20 fiatal migráns verekedett össze.

A helyiek – a közlemény szerint “láthatóan erőszakra kész személyek”, akiknek nagy része a szélsőjobbhoz sorolható  – jelszavakat skandáltak, amelyek szerint Bautzen, illetve az összetűzés helyszíne a németeké.

A két tábor közötti vita tettlegességbe torkollt. Szemtanúk beszámolói alapján a menedékkérők ütöttek először. A helyszínre vezényelt rendőröket is megtámadták, palackokkal, fadarabokkal és egyéb tárgyakkal dobálták meg őket. A rendőrök paprikaspray-vel és gumibottal léptek fel a támadókkal szemben.

Az intézkedésben 100 rendőr vett részt, a rendet hajnalra állították helyre. Garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt indítottak eljárást.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Börtönbe kerülhet a magyar kamionos: ráhúzta a kormányt a támadó migránsokraKönnygázt vetettek be a migránsok ellen GörögországbanRovatok: KékfényTelepülés: NémetországCímkék: kékfény, Németország, neonácik, migrációs válság, tömegverekedésForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »