Migránsok üdültetése a Balaton-parton

Migránsok üdültetése a Balaton-parton

A hír annyiban igaz, hogy a civil szervezet valóban néhány, már védett státusú, ergo legálisan itt tartózkodó gyermekes család nyaraltatását tervezi egy általuk titokban tartott településen. Szerintük azért, hogy „kipihenjék” a tranzitzónában átélt szörnyűségeket. Ezek az emberek úgymond áldozatok, akiknek kis üdülésre van szükségük. Ezek a családok valóban áldozatok. Áldozatai Brüsszelnek, az Európai Unió hibás bevándorláspolitikájának, Merkel kancellár asszony meghívásának és nem utolsósorban áldozatai az embercsempészeknek, akik hamis ígéretekkel, sok ezer dollárral lehúzták őket azért, hogy áthozzák őket a Földközi-tengeren. Arról nem is beszélve, hogy ezek a pénzek részben hadurak és az Iszlám Állam terroristáinak a számláira folynak be.

Brüsszel indirekt módon támogatja a terrorizmust és az áldatlan líbiai állapotokat, mivel nem zárja le határait az illegális bevándorlók előtt. Ezzel naponta dollárszázezrekkel finanszírozza az iszlamista betelepítést. Soros György pedig marionettbábukként mozgatja brüsszeli embereit és az NGO-kat, akik migránsok százezreit hozzák át hajóikon Líbiából. Az illegális bevándorlók legtöbbször gyökerüket vesztve, csalódva, segélyeken fogják tengetni az életüket. Hamar kiderül számukra, hogy nyelvtudás és iskolázottság nélkül sanszuk sincs egy jobb életre Európában. Sokan lecsúsznak a bűnözésbe.

Pár nappal ezelőtt én is jártam a tranzitzónában, hogy megbizonyosodjak az ott uralkodó állapotokról. Őszintén, ha választanom kellene egy berlini vagy a röszkei tranzitzóna között, én gondolkodás nélkül a röszkeit választanám. Kulturált lakókonténerek, modern, célszerű bútorzattal, hűtőszekrény, tévé, klíma, oktatás a gyermekeknek, krea­tív foglalkozások, játszótér, mecset. Persze „halal” tisztasággal készült élelmiszerek, orvosi ellátás és jogsegély is jár a menedékkérőknek.

Az ENSZ-szervezeten kívül még hat segélyszervezetnek van bejárása a tranzitzónába. A jórészt afgán családok láthatóan jól érzik magukat, és remekül viselik azt a néhány hetet, amelyet ott kell tölteniük az eljárásuk elbírálása miatt. A vidáman mosolygó, focizó és integető gyermekek sem voltak traumatizálva a létesítményben. Az idén már 300 személy kapta meg a védett vagy a menekültstátust. Ők szinte azonnal el is hagyták hazánkat Németország vagy Skandinávia felé. Akik státust kapnak, értelemszerűen legálisan eltölthetnek nyaralás céljából pár napot akár a Balatonnál is, mielőtt jórészt családegyesítésre hivatkozva letelepedési engedélyt kérnek Németországban. A német kormány az idén 300 ezer családegyesítési vízumot ad ki a migránsok családjainak.

A kormány, természetesen, árgus szemmel figyeli a nyaraltatást és egyéb szervezkedéseket. Kik nyaraltatnak? Kiket, milyen státussal? Milyen pénzekből? Milyen jogi hátterük van? Ha tábort szervezek vagy üdültetek, meg kell felelnem rengeteg jogi és egészségügyi előírásnak, engedélyek kellenek, és van a NAV felé is vonzata, az adózás vagy a turisztikai adó formájában a település felé. Nyilvánvaló, hogy Soros alapítványai nem akarják ezeket a normákat betartani és ellenzik, hogy átlátható legyen a munkálkodásuk. Viszont a hatóságok ezt nem fogják hagyni, hiszen senki nem helyezheti magát a jogállamiság fölé. Akkor sem, ha látszólag humanitárius célokat követ. Nem az aranyos, pancsoló afgán gyermekkel van a baj, hanem az NGO-k módszereivel. A hatóságok és a rendőrség figyeli ezeket a folyamatokat.

Hírdetés

Georg Spöttle

A szerző biztonságpolitikai szakértő

]]>www.magyaridok.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »