Migránsok támadtak egy ausztrál tévéstábra Stockholmban

A bevándorlásról forgattak a svéd fővárosban, amikor először egy autóból megdobálták őket, majd az operatőr lábán is áthajtottak kocsival. Később már közvetlen közelről támadtak rájuk: ki akarták rúgni a kezükből a kamerát, sőt az egyik férfi megpróbálta arcon ütni a technikust. Végül egy helyi férfi, egy elektromos kerekesszékkel fékezte meg a támadókat. A rendőrség nem vizsgálja az ügyet, úgy fogalmaztak: másra kell koncentrálniuk.

Az ausztrál Kilences Csatorna stábja Stockholm egyik, többségében kelet-afrikai muszlim bevándorlók által lakott külső kerületében forgatott. A bevándorlásellenes Svéd Demokraták nevű párthoz közel álló újságíró mutatta volna meg nekik, milyenek azok a bizonyos no-go zónák, ahová a rendőrség sem feltétlenül szeret belépni.
A forgatás rosszul indult. Az operatőr lábán ugyanis végighajtott egy kocsi – minden valószínűség szerint szándékosan. A stáb a rendőrséghez fordult segítségért.

A helyiek egy csoportja örömmel fogadta az ausztrálokat, és kedvesen elbeszélgettek velük. Úgy látszott, minden jól alakul. Már menni készültek a tévések, amikor hirtelen minden megváltozott.

Maszkos férfiak jelentek meg, akik előbb csak szóban inzultálták a tévéseket, követelve, hogy azonnal menjenek onnan. Később dobálni és lökdösni kezdték őket. A rendőrök – úgy tűnik – nem látták az akciót. A lökdösődésnek egy helyi lakos vetett véget, amikor motoros kerekesszékével nekihajtott a bandavezérnek. Erre a támadók távoztak, és hagyták elmenni a tévéseket is.

A svéd The Local című lapnak a csatorna szóvivője megerősítette az incidens tényét, valamint azt, hogy a stáb utána visszavonult a szállodájába, és bár komoly sérülés nem történt, a tévések feljelentést tettek a stockholmi rendőrségen.

A rendőrség szóvivője a lapnak azt nyilatkozta: ők a maguk részéről lezárták az ügyet, mert – úgymond – komoly rendőrségi szakértők szerint másra kell koncentrálniuk.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »