Migránsok a sofőrnek: Megölünk, ha nem az osztrák határra mész

Migránsok a sofőrnek: Megölünk, ha nem az osztrák határra mész

Felszálltak a migránsok az M1-re küldött buszokra. Lázár János kancellária miniszter péntek este az operatív törzs ülése után jelentette be, hogy a kormány buszokat küld a Keleti pályaudvarhoz és a sztrádához, hogy a migránsokat Hegyeshalomra vigye.

Folyamatosan érkeznek Hegyeshalomra a tranzitjáratok – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója 7 órakor. Rendőrségi adatok  szerint körülbelül 93-106 közötti járatot indítottak. A járatok nehezen indultak el, mivel a migránsok bizonytalanok voltak abban, hogy hova fogják őket szállítani. Az egyik buszon – amivel a Hír TV stábja is utazott – fent volt egy osztrák újságírónő, aki megjegyezte a sofőrnek, hogyha mégsem a megadott helyre viszi a buszt, abban az esetben megölik. A határhoz érve az osztrák hatóságok, valamint segítők várták a migránsokat, akiktől enni, inni is kaptak.

Az állapotok továbbra is kaotikusak, a buszok nem tudnak bemenni a kapuból parkolóba, ezért sok autó feltorlódott. A rendőrség tájékoztatása szerint az autósoknak 7-8 órát is várniuk kell, hogy átjussanak Ausztriába.

Előzmény

Hírdetés

Pénteken jelentette be Lázár János kancelláriaminiszter, hogy buszokat vezényelnek a Keleti pályaudvarhoz és az M1-es autópályához, és felajánlják a migránsoknak, hogy Hegyeshalomhoz szállítják őket. Bővebben>>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »