Migránskereső ügyességi feladat is volt a rendőrség kamionsofőr-versenyén

Negyedik alkalommal rendezték meg az ország legnagyobb kamionos versenyét a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága közös szervezésében. A zsámbéki összejövetelre egyébként a szervezők meghívták Bándi Attilát, a nemrég megtámadott kamionsofőrt is, aki a helyszínen adományokat vett át.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A zsámbéki döntőn az ország tíz legjobb kamionsofőrje mérte össze tudását az egymillió forintos fődíjért és természetesen az elismerésért. Az idei bajnok – két év kihagyás után – ismét Könczöl András lett, de nem ettől marad emlékezetes a verseny.

2016-ban ugyanis a kor kihívásaira reagálva új feladattal bővült a megmérettetés: “egy komplex próba keretében a versenyzőknek egy rakodótérben megbúvó migránst kellett megtalálniuk, amelynek során a proaktív, szakszerű eljárást díjazták a bírák” – olvasható a derbiről szóló sajtóközleményben.

A zsámbéki összejövetelre egyébként a szervezők meghívták Bándi Attilát, a nemrég megtámadott kamionsofőrt is, aki a helyszínen adományokat vett át. Ezáltal “a szervezők idén nemcsak a feladatsorban reagáltak a migránstámadásokra” – írták a közleményben.

index nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »