Miért suttog Bugár egy újabb magyar párt születéséről?

Mint a Most-Híd egyik alapítója, eddig úgy hittem, hogy a párt a magyarok és Dél-Szlovákia érdekeit képviseli. Ezért meglep, hogy maga Bugár suttog egy újabb magyar párt születéséről. Vajon miért csinálja?

 

Talán, mert ő már tudja, hogy pártja számára ez lesz az utolsó választási időszak? Mert tudja, hogy nem megakadályozta a SMER-SNS koalíciót, hanem ő hozta létre? Mert tudatosította, hogy a pártja által képviselt értékek elvesztek, ahogy a kettős állampolgárság melletti fellépés ugyszintén? Vagy mert tudatosította, hogy a kialakult helyzetért egyedül ő a felelős?

 

Vagy rájött, hogyha semmi nem változik,a magyaroknak Dél-Szlovákiában nem lesz képviselete a parlamentben a következő választások után. A Most megszűnik! Az MKP egyedül nem képes átlépni az 5 százalékos határt, és a Most-tal csak akkor egyesülhetne, ha feladná választói érdekeinek képviseletét, ami szintúgy nem lehetséges.

 

Igen, a helyzet rossz! És Bugár hozta ebbe a helyzetbe a magyarok politikai képviseletét. Miért „suttog pletykákat”?Azért, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy semmit sem ért el, és ez a koalíció nem is olyan előnyös.

 

Még egy megjegyzés: a pártot magyarok alapították, de ott voltak a szlovákok is. Abból kiindulva, hogy ma a pártnak mennyi képviselője van a kormányban – 2 miniszter és 5 államtitkár, ebből 5 szlovák, 2 magyar – a pártot a szlovákok reprezentálják, és mutatóba maradtak magyarok is…

 

 

A szerző saját facebook oldala


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »