Miért nem mernek nyilatkozni a XX. század pártjainak képviselői offshore-ügyben?

A Jobbik teljes nyilvánosságot követel a politikusok és családtagjaik vagyonát illetően. Legerősebb ellenzéki erőként képviselőink nemcsak szavakkal, de tettekkel is küzdenek a korrupció ellen, ennek jegyében mától hozzátartozóink arról szóló nyilatkozatai is nyilvánosak, hogy nincs tulajdonrészük offshore cégben.

Magyar Menedék - Sitchin

Azt követeljük, hogy az összes képviselő hozza nyilvánosságra a vele egy háztartásban élő családtagjainak vagyonnyilatkozatát, ahogy azt a Jobbik is megtette. Ezzel párhuzamosan azt is kérjük, hogy a többi honatya és családtagjaik is írjanak alá olyan nyilatkozatot, miszerint nincs érdekeltségük offshore cégekben.

Elszámoltatás, korrupció elleni harc – a XX. századi pártok, vagyis az MSZP és a Fidesz minden választás során elmondják ezeket a szlogeneket és azt, hogy ők mennyire küzdenek a korrupció ellen. Ezek azonban szavak tettek nélkül, hiszen eljön a választás ideje, és ezeket utána elfelejtik.

A Jobbik az egyetlen parlamenti párt, ami tettekkel is küzd a korrupció ellen és az átláthatóság megteremtése érdekében. Sem az MSZP, sem a Fidesz nem partner ebben. A Fidesz és az MSZP tisztességtelen politikai garnitúra, akik lépten-nyomon gátolják a visszaélések feltárására tett kísérleteinket. Mindkét politikai alakulat és közvetlen hozzátartozóik is erősen érintettek a közvagyon eltüntetésében, hiszen emlékezetes: az MSZP-s Boldvai Lászlóról, a fideszes Kerényi Jánosról és Mikola Istvánról is kiderült, hogy családtagjaiknak, és ezáltal nekik is van offshore cégük.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »