Miért nem az agráriumra fordítják a földárverések bevételeit?

A Jobbik továbbra is felháborítónak tartja, hogy a harmadik Orbán-kormány – minden korábbi ígéretét felrúgva – a nemzeti vagyon növelése helyett eladta az állami földvagyon döntő részét – erről Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője beszélt pénteki, szegedi sajtótájékoztatóján.

Egy jövőben megalakuló, valóban nemzeti kormány feladata lesz ennek a rablóprivatizációnak a felülvizsgálata és a földek visszaszerzése a magyar emberek számára

– fogalmazott a politikus, aki szerint a Jobbik azt sem tartja elfogadhatónak, hogy a befolyt 300 milliárd forintot a kormány – a hatályos törvénnyel ellentétben – nem a vidéki Magyarország problémáinak megoldására akarja fordítani.

Amennyien az Agrárkamara valóban független, ahogyan azt állítják, akkor itt az idő, hogy a sarkukra álljanak és azokat képviseljék végre, akiket kellene, azaz a gazdálkodókat – fogalmazott.

Magyar Zoltán azt kérte, vállalják fel amiért a fizetésüket kapják és lépjenek fel Lázár János javaslata ellen, ami ha megvalósul, akkor az állami földekből befolyt összegeket a városokra fogják fordítani.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »