Miért ne rabolhatta volna ki egy titkosszolgálat a letelepedési kötvényeket forgalmazó irodát?

Miért ne rabolhatta volna ki egy titkosszolgálat a letelepedési kötvényeket forgalmazó irodát?

Az Index elképesztő dolgokat tudott meg az Arton Capitals irodájának kifosztásáról.

Mint ismert, ez a cég volt a legsikeresebb azok közül, akiknek a magyar kormány engedélyezte a kereskedést. A törvényben meghatározott kivételezett helyzetét annak köszönhette, hogy bolgár származású tulajdonosa, Balogh Radosztina egykoron Rogán Antal egyetemi évfolyamtársa volt.

Az Orbán-kormány által felfüggesztett letelepedésikötvény-biznisz három év alatt 100 milliárd forintos hasznot generált ezeknek a kijelölt, offshore hátterű – éppen ezért nemzetbiztonsági kockázatú – cégeknek.

Éppen ezért ijesztő, hogy a „betörők” kulccsal és a biztonsági kód ismeretében jutottak be az irodába, pontosan tudták, hol vannak az eurokötegek (amik ott léte megint érdekes, hiszen a banki átutalással legalább nyomon lehet követni a piszkos pénzek útját), és azt is, hogy hol hol van az összes olyan fontos papír és a számítógépekkel összekapcsolt központi szerver, amelyen a kötvényüzlettel kapcsolatos összes fontos információt, köztük az ügyfelek adatait tárolták.

Hírdetés

A százmilliók mellett ugyanis ezeket is elvitték.

Így egyáltalán nem meglepő, hogy felsejlik a rablás mögött a titkosszolgálati szál is – persze belső segítség mellett -, így esetlegesen külhatalmi központok hozzájutva olyan adatokhoz, amelyeket vagy megsemmisítenek, vagy pedig később felhasználnak; alkalmasint azokkal zsarolhatják azokat a politikai döntéshozókat, akik benne voltak ebben az ügyben.

Több, egymástól független forrás is megerősítette az Indexnek, hogy létezik egy dokumentumcsomag, amelyben értékes információk vannak az Arton működéséről, belső ügyeiről, ezeken keresztül pedig a letelepedési kötvényüzlet titkairól. A lap úgy tudja, ez a „csomag” nem a betörésből származik, hanem egy olyan társaság állította össze, amely már régóta gyűjtögetett adatokat az Artonról.

Így talán az sem meglepő, hogy még csak gyanúsítás sem történt az ügyben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »