Miért bízik a világ jobban Putyinban, mint Trumpban?

Miért bízik a világ jobban Putyinban, mint Trumpban?

SPUNTIK NEWS

/A hazai sajtóban beszámoltak az amerikai Pew Research globális felmérésének azon „meglepő” eredményéről, hogy az emberek a legtöbb országban a külpolitikát tekintve jobban bíznak az orosz, mint az amerikai elnökben. E cikk viszont ennek okait keresi./

Dr. Johan Backman, finn politikai aktivista, a Helsinki Egyetem tanára fejtegette a Sputnik rádióban azt, hogy a washingtoni Pew Research Center felmérése szerint miért bíznak a világon a legtöbben, beleértve az USA-val szövetséges országokban is, inkább Putyinban, mint az amerikai elnökben.

Putyint 23 országban tartják megbízhatóbbnak, szemben a Trumpot előnyben részesítő 13 országgal.

Így Japánban, Dél-Koreában, hét európai NATO-országban – Görögország, Németország, Törökország, Magyarország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország – Putyin a „nyerő”.

Backman szerint a Putyin mellett szavazók látják, hogy az orosz elnök már csaknem húsz éve hatalmon van és tudja, mi történik a világban.

Hírdetés

Trump problémája részben ahhoz kapcsolódik, hogy sokan legitimációs problémát látnak a NATO-val kapcsolatban. /A „sokan”-ba Jeszenszky Géza természetesen nem tartozik bele. Meg nem erősített információk szerint ő minden reggel Balázs Péterrel és Ara-Kovács Attilával közös sámlin térdepelve imádkoznak a NATO-hoz, Brüsszel felé hajlongva./

Ugyanis, folytatódik a cikk, az észak-atlanti szervezetnek már nincs semmi oka a létezésre és az emberek nem bíznak a NATO-ban. Sőt, maga Trump sem. Így azután az emberek Európában és más országokban is egyre inkább Moszkvára hallgatnak és Moszkvától várják, hogy megoldják a nemzetközi színtéren felmerülő  aktuális problémákat.

Trump ráadásul teljesen megbízhatatlan. Senki nem tudja, mit fog tenni másnap. Putyinról viszont tudják.

Backman ezután ezt mondta: „Mint tudjuk, a NATO erősen a kezében tartja a nyugati médiát. És a nyugati média – különösen a NATO és az EU tagországaiban – telítve van Oroszország és Putyin elleni gyűlöletkeltéssel. Ezért gondolhatják sokan, hogy Oroszország veszélyt jelent. Csakhogy Oroszország nem jelent fenyegetést, hanem megoldást a globális problémákra”.

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »