Miért a keresztények kérjenek bocsánatot a merényletekért?

Az iszlámmal kapcsolatos problémákról az irracionális érzelmek és a kereszténységgel szembeni egyre növekvő ellenségeskedés szemüvegén keresztül folyik a vita Nyugaton. Jó, ha ezt észben tartjuk.

 

Egy évtizeddel ezelőtt észrevettem, hogy minden nagyobb, muszlimok által elkövetett terrortámadás után a médiákban olyan cikkek jelennek meg, hogy a keresztényeknek és az iszlámnak tulajdonképpen ugyanúgy lehetőségük van erőszakra buzdítani híveiket. (…)

 

Ahogy tíz éve, most is meggyőződésem, hogy az azonos lehetőségek elve tévedés, de nem erről szeretnék beszélni. Szeretném felhívni a figyelmet bizonyos abszurd körülményekre a témát illetően.

 

Bocsánatot kéne kérniük a muszlimoknak a terrorért?

 

Összegezzünk néhány, muszlimok által európaiak és amerikaiak ellen elkövetett terrortámadást az elmúlt két évből: a tunéziai tengerparton történt merénylet, Charlie Hebdo, a párizsi Bataclan, a brüsszeli repülőtér, a nizzai felvonulás, a kaliforniai San Bernardino, a floridai Orlandoban lévő melegbár, a Sínai-félszigeten lezuhant orosz utasszállító, München. A magyános farkason egy vagy két áldozattal járó támadásait nem is számoltuk. Ez így együtt több mint 600 halottat és 1000 sebesültet jelent. Jellemzően azt lehetett hallani [a merényletek alkalmával], hogy „Allahu akbar”.

 

Tegyük fel a kérdést, hogy nem kellene-e követelnünk, hogy muszlimok kérjék a bocsánatunkat ezekért a támadásokért. (…) De kell-e követelnünk, és nekik meg kell-e tenniük? Úgy hiszem nem. Hiszen az egymilliárdos muszlim közösség nagy része, nyilván a többsége, még ha nem is döntő többsége, ezekkel a tettekkel nem ért egyet, és nem is gondolja, hogy az Iszlám ezekre a tettekre felhatalmazást adna.

 

De képzeljük el, hogy valaki Nyugaton kiállna, és ilyen bocsánatkérést követelne a muszlimoktól. Mi történne? A nyugati média xenofóbnak, provokátornak, megosztónak bélyegezné őt és tévécsatornák százainak bemondói ingatnák fejüket ilyen arcátlanság hallatán.

 

De a keresztényeknek (általánosságban) bocsánatot kéne kérniük a (muszlim) terrorért

 

(…) Néhány nappal [az Orlando-i melegbár elleni terrortámadás] után Ferenc pápa Örményországból hazafelé tartva a repülőgép fedélzetén sajtótájékoztatót tartott, és a CNS amerikai televízió riportere, Cindy Wooden azt kérdezte tőle, hogy mit gondol a németországi [Reinhard] Marx kardinális véleményéről, miszerint az egyháznak bocsánatot kéne kérnie a melegektől. (…) „Ezekben az orlando-i lövöldözés utáni napokban sokan beszélnek arról, hogy a keresztény közösségnek köze van az ezekkel az emberekkel (melegekkel) szembeni gyűlölethez. Mit gondol erről?”

 

A pápa válasza után szétreppent a hír a világba, hogy Ferenc pápa felszólította az egyházat, vagyis a keresztényeket, hogy kérjenek bocsánatot a melegektől. Tényleg ezt mondta? Egyáltalán nem. Bárki, aki elolvasta, mint mondott pontosan a pápa, az láthatta, hogy a pápa felszólítása feltételes volt. Vagyis ha egy keresztény árt egy melegnek, bocsánatot kell kérnie. De nem csak a melegtől, hanem bárkitől, ha árt neki. (…)

 

Napjaink tipikus karikatúrája. Fent a felirat: Isten nem létezik. Forrás: Postoj.sk

 

Irracionális érzelmek által vezett vita

 

(…) Összegezzünk:

 

Azt állítani, hogy 600 halottért, akiknek gyilkosai muszlimok voltak, az egész muszlim közösség felelőssé tehető, nem megengedhető (…), és minden közismert személy, aki ilyet merészelne állítani, azonnal többszörös megsemmisítő médiakampánnyal találná magát szemben, ami a társadalom peremére taszíthatná.

 

Az amerikai tévécsatorna riportere (és nem azok a sokak, akik mögé Cindy Wooden bújt…) nyugodtan, a pápa előtt melegek elleni gyűlölettel vádolja meg a keresztény közösséget, illetve azzal, hogy a keresztények bűnrészesek a melegbárban történt tömeggyilkosságért. (…) A muszlim vagy iszlám szavak a sajtóban egyáltalán nem jelentek meg. A riporternő csak keresztényekről, mint felelősökről beszél.

 

Ennek az abszurd manipulációnak lehet tanúja az egész világ, mégsem rengeti meg az európai-amerikai médiát semmilyen közfelháborodás, épp ellenkezőleg, a tévériporterek a következő napokban kommentárjaikban terjesztették a fals információt, és okosan bólogattak: igen, a keresztényeknek bocsánatot kellene kérniük.

(…)

 

Postoj.sk, Vladimír Palko: Kresťania aj moslimovia teroristami? Iba kresťania!


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »