Mielőtt elpusztítanánk – váljon hallhatóvá a magzat szívdobbanása!

Mielőtt elpusztítanánk – váljon hallhatóvá a magzat szívdobbanása!

Novák Előd – Dúró Dórával közösen – benyújtott utolsó parlamenti indítványában a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formájára, az abortuszra hívta fel az Országgyűlés figyelmét. A jobbikos politikusok határozata arra kéri fel a kormányt, hogy alkosson szabályozást annak érdekében, hogy a terhesség-megszakítás elvégzése előtti utolsó orvosi vizsgálaton az anyának kötelező legyen a magzat szívhangját meghallgatnia. Vajon ezután is a magzat elhajtása mellett döntene a kismama?

 

Novák Előd a Facebook-oldalán indokolta meg a határozatát.

„A politikusok nem nagyon foglalkoznak vele, mert nem hoz szavazatokat, de a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formája az abortusz (mely a legártatlanabb és legvédtelenebb, magzatkorú emberek ellen irányul), és szerintem egy nagyon frappáns javaslattal vissza lehetne szorítani hazánkban az európai összehasonlításban még mindig kiugróan terhesség-megszakítást: az abortusz elvégzése előtti utolsó orvosi vizsgálaton az anyának legyen kötelező meghallgatnia a magzat szívhangját! Sokan ugyanis egy fogászati beavatkozáshoz hasonló súlyúnak tekintik csak az abortuszokat, vagy mint fogamzásgátlási eszközként tekintenek rá. Jó volna egy tájékoztató kiadvány is a terhesség-megszakításra készülő szülők számára az abortusz egészségügyi, pszichés veszélyeiről, a legszebb női hivatás, az anyaság örömeiről, illetve az örökbeadás lehetőségeiről, de egy ilyen kiadvány tartalma messzire vezető vitákhoz vezetne, mi most csak az Isten adta élet megkérdőjelezhetetlen hangját szeretnénk eljuttatni az anyákhoz”.

„A népességfogyás nemzethalálba vezető tragédiáját közös, pártok fölötti, nemzetpolitikai szintű kihívásnak tekintve hiszünk a jó irányba vezető, kis lépések taktikájában is. Ezek egyikének azt tartjuk, hogy az abortuszveszélynek kitett terheseknek tegyük lehetővé azt a lehetőséget, hogy tájékozottan dönthessenek az általuk áldottnak vagy várandósnak, sokszor inkább súlyosan terhesnek érzett másállapot további viseléséről vagy elutasításáról, megismerjék azt az alapvető orvosbiológiai, fizikai tényt, ami a magzati életkorát élő gyermek személyéhez s nem pedig egy sejtcsomóhoz kapcsolódik: hallhassák meg a magzatgyermek szívhangját!”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »