Microsoft a nemzeti szószra

A Freitag című német hetilap digitális arroganciának nevezi, hogy a Microsoft éppen akkor mutatta be Magyarországon egyik oktatási programjának alkalmazását, amikor nálunk a tanárok lázadoznak Orbán Viktor tekintélyelvű iskolapolitikája ellen.

A hetilap úgy fogalmaz: a nacionalista kormányfő alatt állami ellenőrzés alá vonták települések kezelésében lévő iskolákat, központilag mindent a KLIK irányít.

Az antiszemita Klebelsbergről, a magyar kultúrnemzet ötletgazdájáról elkeresztelt intézmény cenzúrázza a tankönyveket, előírja a tantervet. Ha valamelyik pedagógus ellenszegül, az az utcán találja magát. Orbán a nemzeti szószt közvetlenül a gyerekek fejébe akarja tölteni.

Ezek után rendezte meg a Microsoft Budapesten a konferenciáját, amelyen az egyik téma átvitt értelemben az volt, miként lehet meghekkelni, azaz feltörni az osztálytermeket. Márpedig ez a kommentár szerint a cinizmussal ér fel a mai magyar viszonyok közepette.

A tanácskozás helyszínén ugyanis ünneplik az oktatás szabadságát, odakint viszont, 5 ezer iskolában éppen elnyomják. Ennyire szolidárisak a világ tanárai a magyar kollégákkal?

Egyszóval a Microsoft nemcsak hódol Orbánnak, hanem igazodik is hozzá. A cég elárulja, hogy neki a szabadságra csakis a marketing miatt van szüksége.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »