Michelisz futamot, López világbajnokságot nyert

Michelisz futamot, López világbajnokságot nyert

Ugyan még három versenyhétvége hátra van az idei túraautó-világbajnokságból, ám az argentin Jose Maria López zsinórban harmadik vb-címét szerezte meg Motegiben. Ami számunkra még ennél is fontosabb hír, hogy Michelisz Norbert éppen a Honda hazájában érte el első futamgyőzelmét gyári pilótaként.

Ugyancsak bejött az időmérős taktikája a Hondának, hiszen a 80 kilós plusszsúllyal rajthoz álló Michelisz Norbert, Rob Huff és Tiago Monteiro pontosan felmérte, csak akkor van esélye a győzelemre, ha a fordított rajtráccsal induló első futamon ott vannak az első helyeken. Nos, a taktika bejött, és az időmérőn 10. pozícióban záró Michelisz így a pole pozícióból vághatott neki a versenynek, ahol 2013-hoz hasonlóan – igaz, akkor a fő futamon – rajt-cél győzelmet aratott. Ezzel a WTCC magyar világklasszia az első versenyét nyerte gyári pilótaként, ráadásul a dobogóra két csapattársa állhatott fel Huff, Monteiro sorrendben.

Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott Michelisz Norbert Fotó: WTCC

„A szombathoz hasonlóan rendkívül magas hőmérséklet és páratartalom mellett rajtolhattunk el, és kifejezetten jól kaptam el a startot, kimaradtam a mögöttem zajló csatározásokból. Nagyon örülök annak, hogy megszereztem, és pont itt az első győzelmemet a Honda gyári pilótájaként. A cél elérve, a feladat teljesítve” – jelentette ki boldogan az Eurosport képernyőjén a futam után Michelisz, akit legutóbb tavaly a Hungaroringen intették le az első helyen, akkor is a fordított rajtrácsos futamon, és WTCC-s pályafutása során összességében ötödször nyert.

A fő futam ezúttal is a Citroen pilótáiról szólt, hiszen a kétszeres címvédő argentin Jose Maria López ugyan a futamgyőzelmet átengedte csapattársának, Yvan Mullernek, ám ezzel a második hellyel is bebiztosította harmadik túraautós évében a harmadik vb-címét.

Jose Maria López zsinórban harmadik vb-címét szerezte meg Motegiben Fotó: WTCC

– Ezzel tisztelegtem Yvan nagysága előtt, hiszen abban, amit elértem, jelentős szerepe van, amiért neki és a csapatnak nem győzök hálát adni. Fantasztikus érzés volt, hogy amikor áthaladtam a célvonalon, a mérnökön a fülembe ordította, hogy megvan az újabb siker, az újabb világbajnoki győzelem – nyilatkozta a Citroen argentin pilótája, aki jövőre a francia márka színeiben már a Formula E sorozatban indul.

A Honda számára nem alakult annyira tökéletesen a fő futam, igaz, Monteiro így is felállhatott a dobogóra, míg Michelisz a 10. helyről rajtolva feljött nyolcadiknak, megelőzve Huffot.

A vb állása: 1. López 301 pont – már világbajnok -, 2. Monteiro 184, 3. Huff 176, 4. Muller 174, 5. Michelisz 168.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »