Michael Phelps sokkal többer ér, mint Clinton

Michael Phelps sokkal többer ér, mint Clinton

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM

Nincs értékesebb sportoló Michael Phelpsnél. A huszonkétszeres olimpiai bajnok úgynevezett nettó értékét (net worth) a Moneynation.com összesítette, 44,3 millió dollár jött ki a portálnak. Az összeg jó részét a különböző cégekkel – Under Armour, Visa – kötött szerződésekből származó bevétel teszi ki, az érmeiből származó jövedelem mindössze 2 százaléka a teljes összegnek. 2001-ben évi 1 millió dollár szponzori és reklámpénzt kasszírozott, 2013 óta évi 12 milliót.

A világklasszis sportolónak sokat segített a közösségi média, hogy ismertségéből még több pénzre tegyen szert. Michael Phelps a portál szerint eddig 96 millió dollárt keresett, ebből 94 millió a reklámokból származott. Az összegből mintegy 43 millió dollárt adóként kellett befizetnie, és volt 14 milliónyi egyéb kiadása.

Phelps nettó értéke duplája az olimpiai bajnok Mark Spitznek és Carl Lewisnak, 50 százalékkal nagyobb, mint a kosaras LeBron Jamesnek, és majd 40 százalékkal magasabb, mint Hilary Clintonnak. Ja, és 651-szer nagyobb, mint egy átlagos amerikai családnak. Phelps mindezt tizenöt év alatt érte el, úgy, hogy a 2012-es olimpia után rövid időre vissza is vonult.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »