Mi történt? „Cigányozik” a Der Spiegel

Mi történt? „Cigányozik” a Der Spiegel

DER SPIEGEL/DER SPIEGEL ONLINE

A legnépszerűbb német hírportál – Merkel egyik lábtörlője – láthatóan teljesen megzavarodott. Imádott kancellárnőjéből láthatóan kiábrándult, mert ennek a balliberális médiumnak erős kezű pofozó kell. Zavarodottsága meglátszik ma reggeli szerkesztőségi kör-emailjéből is. Az is, ami Merkelt illeti, de főként az, hogy hirtelen megtalálta szókészletében a „cigány” szót a bűnözéssel kapcsolatban.

Nézzük meg a fenti két állításra vonatkozó szöveget.

A nagy koalíciós megbeszélésekről távozók arcáról lerí, hogy tulajdonosaik meg akarnak szabadulni Merkel kancellártól, ugyanis attól tartanak, hogy egy általa alakított kormány viszonylagosan rövid idő alatt összeomlana. Kirobbant a hatalmi harc, írja a körlevél fogalmazója, a szerencsétlen helyettes főszerkesztő, Dirk Kurbjuweit. Illusztrációként pedig a mellékelt, riadt pofájú Európa-gyilkost tette a szöveg alá.

Hírdetés

Majd további zokogás következik, hogy ők mennyire elárvultak a nagy ingatagságban.

De nem is ez az igazán érdekes. Hanem a kancellárnőt követő téma, amelyet szintén meglepetésre ezzel az őszinte mondattal kezdi:

„Csaknem mindenkinek van ismerőse, akihez az elmúlt időkben betörtek. És csaknem senki nem tud olyan valakiről, akinek az esetében a rendőrség a bűnesetet felderítette, és a lopott árút visszakapta volna. Majd rátér a Spiegel, a Spiegel Online és a Spiegel TV egy tényfeltáró sztorijára, amely bemutatja, milyen profi és káros munkát végeznek egyes betörők. És hogy van, amikor a rendőrség jó munkát végez.

És megismertet bennünket a horvátországi Cucina klánnal, amely éveken át ürített ki német lakásokat. Majdnem ötszáz tagja van a bandának. Romák, teszi hozzá. A keresztapa egy palotában ül Zágráb elővárosában. Körötte nőcik szorgoskodnak. Mint Anita, Erica és Romina. Őket viszont elkapta a rendőrség.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »