Mi lesz a palesztin terroristák holttestével?

Az izraeli legfőbb ügyész szakvéleménye szerint indokolatlan a palesztin terroristák holttestének visszatartása – jelentette a helyi közszolgálati rádió csütörtök reggel.

Aviháj Mendelblit úgy véli, nem indokolható az a gyakorlat, hogy az izraeli biztonsági hatóságok nem adják ki a merényletek elkövetése közben meghalt palesztinok földi maradványait a hozzátartozóknak.

Mendeblit közölte, hogy áttekintette ezt a kérdést a különböző biztonsági szervezetek vezetőivel, és megállapították, hogy nincsenek olyan „biztonsági feltételek”, amelyek igazolnák a holttestek átadásának megakadályozását.

A legfőbb ügyész közleményében leszögezte, hogy „nem találtak biztonsági okot a terroristák holttestének visszaadása ellen”. A főügyész Avigdor Liberman védelmi miniszter egy korábbi kijelentésével szemben fogalmazta meg jogi álláspontját.

Az ügy előzménye Liberman néhány nappal korábbi nyilatkozata, amelyben közölte, hogy ő maga hajlandó elmenni a legfelsőbb bíróságig, hogy ott megmagyarázza, miért szükséges szerinte visszatartani a merénylők holttestét.

A palesztinokkal szembeni keményvonalas véleményéről ismert védelmi miniszter az ügy megvitatását kérte az izraeli kormánytól, noha felfogásával kisebbségbe került a legfőbb ügyésszel, az igazságügyi minisztériummal és a védelmi ügyek vezető tisztségviselőivel szemben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »