Mi készül Lembergben? – Katonák védik a városháza épületét

A helyi média információi szerint, Lemberg polgármestere, Andrij Szadovij azzal fordult Arszen Avakov belügyminiszterhez, hogy fennáll a közigazgatási épület elfoglalásának veszélye.

Június 9-én Lemberg Városházának épülete körül összegyűltek a Nemzeti Gárda és a különleges erők fegyveresei – számolt be a helyi média.

A városháza bejáratát forgókapukkal blokkolták le. A téren, a tanács előtt mintegy 10 katonai jármű, rengeteg rendőr és szolgálati kutya tartózkodik – írja a RIA Novosztyi a Vholosz kiadványra hivatkozva.

A Lembergi Városi Tanács ma újabb ülést fog tartani. A média információi szerint a különleges erők fegyveresei összegyűltek, hogy megakadályozzák az esetleges zavargásokat. A városi tanács épülete mellett négy tiltakozó akciót terveznek.

A rendőrök a helyszínre Andrij Szadovij, a lembergi polgármester személyes kérésére érkeztek. A polgármester az ukrán belügyminisztert is figyelmeztette, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a tiltakozók elfoglalják a közigazgatási épületet. Az ukrán Belügyminisztérium emiatt kiadta a parancsot, hogy a Nemzeti Gárda és a különleges erők fegyveresei gyűljenek össze a Városháza épületénél.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Lembergi terület›Lemberg›LembergCímkék: Lemberg, tiltakozás, városháza, Ukrán Nemzeti Gárda, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »