Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

EMŰK. Július 23. és július 26. között a földszinti kiállítóterekben a tegnap megnyílt Mohy Sándor-kiállításhoz kapcsolódóan július folyamán két gyermekfoglalkozást szerveznek a Varázsműhely részeként. Jakab Zsuzsanna pedagógus július 23-án, szombaton 11 órától a 7–10 éves gyermekeket várja interaktív játékokkal, meseolvasással és textilanyagra való csend­életfestéssel. A következő foglalkozásra július 26-án, kedden 18 órától kerül sor, a 4–6 éves korosztály számára. A foglalkozások ingyenesek, viszont alkalmanként legtöbb 20 gyermeket tudnak fogadni. BÖLCSŐ A HEGYEK KÖZÖTT. A 125 éve született Tamási Áron életútját, annak csomópontjait, illetve az író gondolatait bemutató kiállítás a hónap végéig látogatható Sepsiszentgyörgy főterén. SZÉKELY NEMZETI MÚZEUM. A sepsiszentgyörgyi Lábas Házban július 31-ig látogatható – hétköznapokon 9–16, csütörtökön 9–19, hétvégén 10–14 óráig – Somogyi Győző Kossuth-díjas magyar festő- és grafikusművész Magyar hősök arcképcsarnoka című kiállítása

Pallérozó Nyereményjátékunkban ezúttal előfizetőinknek kedvezünk. A CoRepeta Nyelviskola mindazok számára, akik augusztusra szóló Háromszék-előfizetési bizonylatot (nyugtát) mutatnak fel, 8 százalékos kedvezményt biztosít az augusztus 1–5. között III–VIII. osztályosok számára szervezett angol vagy román, illetve az augusztus 7–13. között sorra kerülő, VI–VII. osztályosoknak szóló matematika vagy román felkészítő táborra. Érdeklődni a 0771 517 183-as telefonszámon lehet. Háromszék Naponta értéket viszünk otthonába!

Pallérozó KAPCSOLÓDÓ NEVELÉS. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban pénteken műhelymunkát, valamint előadást tart Jacsó Ágota Kapcsolódó Nevelés-oktató, mentálhigiénés szakember, öt gyermek édesanyja. A rendezvény 15 órakor kezdődik és a tinédzserkor időszakát, nehézségeit, kérdéseit járja körül. Az eseményre legtöbb 14 főt tudnak fogadni, ezért előzetes regisztráció szükséges a részvételhez. A műhelymunkát 18 órától előadás követi, melynek címe: Határszabás szelíden, kiabálás nélkül. A belépés regisztráció alapján történik a 0730 600 279-es telefonszámon. NAGYCSALÁDOSOK OÁZISA. A sepsiszentgyörgyi Vártemplom Bölcső és Vár Egyesületének Nagycsaládosok Oázisa nevű közössége hívja a nagycsaládosokat első eseményére, melyre július 24-én 14 órától kerül sor a Sugásfürdőtől 4 km-re található Benkő Vendégház lenyűgöző kertjében. 14 órától a helyszínen lévő kápolnában ökumenikus istentiszteleten Isten áldását kérik a megalakult Nagycsaládosok Oázisára és e közösség minden további tevékenységére. Igét hirdet: Zelenák József evangélikus, Biró Attila unitárius, Fülöp László katolikus és Bucsi Zsolt Tamás református lelkipásztor. Köszöntőbeszédet mond: Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere és Kardosné Gyurkó Katalin, a magyarországi Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke. Ezt követően estig közösen tölthetik el a délutánt (ötletbörze, társasjátékok, bogrács, gyógy­vízbemutató stb.). Bejelentkezni a 0742 413 269-es telefonon lehet. LÉLEKÁPOLÁS RÁKOS BETEGEKNEK. Daganatos megbetegedéssel küzdő idősek számára indít támaszcsoportot a Caritas marosvásárhelyi Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központja. A heti rendszerességgel zajló csoportfoglalkozásokat Cosma István és Szigyártó Adrienn pszichológusok tartják, akik hisznek abban, hogy egy ilyen csoport lelki támaszt tud nyújtani. Elmondásuk szerint nagy ereje van már annak is, hogy olyanok vannak együtt „sorsközösségben”, akik ugyanazt élik át. A heti rendszerességgel tartott alkalmakra olyan ötvenöt év feletti betegeket, nyugdíjasokat várnak, akiknek segítségre és támaszra van szükségük. Jelentkezni és érdeklődni a 0265 213 509-es vagy a 0741 258 194-es telefonszámon lehet hétköznapokon 9 és 16 óra között.

Hírdetés

Könyvbemutató KETTŐS KÖNYVBEMUTATÓ. A Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület július 27-én, szerdán 18 órától a Kovászna Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa Termében tartja a 2022-es évadzáró rendezvényét. Meghívott dr. Oláh-Gál Róbert Bolyai-kutató, aki filmvetítéssel egybekötött könyvbemutatót tart. A szerző Bolyai-sommázat című kötete összefoglalója a három évtizedes kutatómunkájának. Ugyancsak ez alkalommal kerül bemutatásra a Gyerekeknek a Bolyaiakról című képes ismeretterjesztő kiadványa, amely Bolyai János és Bolyai Farkas életútját, pályaképét mutatja be fiatal olvasóknak. Szeretettel várnak minden érdeklődőt. A szerző Marosvásárhelyen született 1958-ban, matematikus, programozó, matematikatörténész, Bolyai-kutató, egyetemi tanár. Matematikai tárgyú és matematikatörténeti írásai, valamint Bolyai János életéről szóló tanulmányai hazai és tekintélyes külföldi lapokban jelentek meg.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.15-től Minyonok: Gru színre lép (románul beszélő), 18 órától Thor: Szerelem és mennydörgés (román felirattal), 18.15-től Alcarrás, 20.15-től Elvis (román felirattal) és Elveszett illúziók (román felirattal). Honlap: arta.cityplex.ro/hu/program

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig az 1918. december 1. úti Adonis (telefon: 0267 324 903, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma  a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362  280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden VÍZELLÁTÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy az új nyomóvezeték beüzemelési munkálatai miatt július 19–22. között 8–19 óráig szünetel a szolgáltatás Árkos községben, Sepsiszentgyörgyön a Csíki utcában, az Árkosi úton, a Romulus Cioflec és a Sepsi Aréna közti szakaszon a Nicolae Moldovan, Gaál Sándor, Imre István, Forrás és Albert Álmos utcában, valamint a következő intézményeknél: az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóságon, RGT, TTC, Sepsi Aréna, Hunyadi csárda, Kovács-kastély; Kézdivásárhelyen elmarad a mára meghirdetett vízelzárás, 25. és 26. között az új vezetékre való rácsatlakozás miatt 9–17 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás a Dózsa György utcában (a Molnár Józsiás utca és Mihai Eminescu utca közötti szakaszon), a Mihai Eminescu és az Új utcában, illetve a Csernátoni úton levő magánházaknál. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Sepsibodokon, pénteken Oltszemen és Zalánban, hétfőn Kálnokon és Sepsikőröspatakon gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget). ÁRAMSZÜNET. Sepsiszentgyörgyön ma 8–16 óráig a Borvíz, József Attila, Csorgó és Villa utcában szünetel az áramszolgáltatás.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »