Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Harag György-életmű-kiállítás

A valaha volt egyik legjelentősebb magyar színházi rendezőről könyvbemutatók, filmvetítés és diákszínjátszó fesztivál mellett egy rangos életmű-kiállítással is megemlékeztek. Idén Sepsiszentgyörgyre is eljutott a tárlat: ma 17 órától nyitják meg, és három héten át lesz látogatható a Tamási Áron Színház előcsarnokában. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet közreműködésével megvalósult sepsiszentgyörgyi kiállítást Vargha Fruzsina alpolgármester nyitja meg. A rendezvényen köszöntőbeszédet mond Szebeni Zsuzsanna, a Liszt Intézet vezetője, Kovács Örs Levente, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének osztályvezetője és Bocsárdi László, a Tamási Áron Színház igazgatója.

Kiállítás A Vadon Egyesület által működtetett Székelyföldi Vadászati Közgyűjteményben ma 12 órától megnyitják a szucsávai Bukovinai Nemzeti Múzeummal együttműködésben létrejött Csodafészkek című kiállítást. A személyes gyűjtemény anyaga 70, Moldva északi részében fészkelő, itt telelő és vándormadár tojásainak és fészkeinek élethű másolatait mutatja be. A kiállítás házigazdája Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója. A kiállítást megnyitja Zágoni Imola Kovászna megyei nevelési szaktanfelügyelő, biológia szakos tanár. A megnyitón jelen lesz Florentina Carmen Oleniuc biológus, muzeográfus, arheozoológiai és archeobotanikai szakértő, a Szucsávai Természettudományi Múzeum képviselője.

Könyvbemutató Dr. Biró Gábor kézdivásárhelyi ideggyógyász főorvos Töredékesen is egész című könyvének bemutatójára május 11-én, szerdán 18 órakor kerül sor a Vigadó Művelődési Ház dísztermében. A kötetet bemutatja és a szerzővel beszélget dr. Borcsa János, az Ambrózia Kiadó vezetője. Közreműködik dr. Biró Enikő és Kató Balázs. A könyv a helyszínen megvásárolható. Török Zoltán Remete című történelmi kisregényét mutatják be a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban május 12-én, csütörtökön 18 órától. A szerzővel dr. Szekeres Attila István történész beszélget.

Zene MOZART-KAMARAKONCERT. Ma 19 órától rendkívüli Mozart-hangversenyre hívja az érdeklődőket a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és az Árkosi Kulturális Központ. Fellép a Kronstadt kvartett három tagja: Adrian F. Pipaș (elsőhegedű), Előd Gábor (brácsa), Bartha Zsófia (cselló) és meghívottjaik: Cristina Ordean (oboa), Liviu Săvuță (kürt) és Andreea Tofănel (brácsa). A jegyeket előre is meg lehet vásárolni 20 lejért a központ székhelyén, Sepsiszentgyörgyön az Olt utca 6. szám alatt 9–15 óráig. ÜVEGHANG AKADÉMIA. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet Üveghang Akadémia nevű zeneelméleti, -történeti és gyakorlati képzésén a Codex Régizene Együttes a régizene rejtelmeibe kalauzolja a közönséget. Hangszereket is ki lehet próbálni. A programra regisztrált hallgatók mellett szívesen látnak most bekapcsolódni vágyó zenekedvelőket is május 11-én, szerdán 18 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban. Az előadás címe: Mi az újdonság a régizenében?

Tánc Májusban újra gyermek­előadásokkal örvendezteti meg fiatal nézőit a Háromszék Táncegyüttes. A Világhírű Redever című elő­adást Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban május 11-én, szerdán 10 és 12 órától, május 12-én, csütörtökön 10 és 12 órától játsszák. Jegyek ára: 10 lej, érdeklődni a 0721 139 882-es telefonon lehet. Jegyek a központi jegyirodában kaphatóak. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, valamint előadások előtt egy órával.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16.15-től A rossz­fiúk (magyarul beszélő), 16.30-tól Pirula panda (románul beszélő), 18.15-től Doctor Strange az őrület multiverzumában (magyarul beszélő) és 20.45-től román feliratos, 18.30-tól Külön falka (román feliratos), 20.30-tól Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai (amerikai családi kalandfilm). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Hitvilág TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. A BÉRMÁLÁSRA KÉSZÜLVE Szentlélek-váró imaestet tartanak a bérmálkozó fiatalokkal (ahogy az apostolok imádkozva várták a Szentlelket, úgy ők is ezt teszik) a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban az esti, 18 órától kezdődő mise után.

Kortárs drámák a Szimplában Az Okuláré Projekt a Fiatal Drámaírók Háza és a Metro Works színházművészeti szabadiskola kezdeményezése. A kortársdráma-felolvasóestek város- és országhatárokat átívelő sorozatához új helyszínként a sepsiszentgyörgyi Szimpla is csatlakozott. A projekt célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat. A május 11-ei esemény Sepsiszentgyörgyön 18.30-tól kezdődik a Szimplában. A hívószó, amelyre a szövegek születtek: Az Érkező. Az est folyamán az alábbi egyfelvonásos darabok lesznek műsoron: Holczer Dávid: Házfalak; Magyar Bogi: Kincses sziget; Utassy Jázmin: Békepipa. Az eseményre a belépés ingyenes.

Pallérozó Újabb nyereményjátékunkban olvasóink Rákász Gergely koncertorgonista május 13-i kovásznai, május 14-i kézdivásárhelyi és május 15-i sepsisszentgyörgyi koncertjére nyerhetnek páros belépőt. A részvételhez az alábbi szelvényen válaszoljon a kérdésre, töltse ki adataival a szelvényt, és legkésőbb május 11-ig, szerdáig, a sorsolás napjáig juttassa el azt szerkesztőségünkbe: Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám (sorshúzás 14 órakor). Koncertenként 4–4 páros belépőt sorsolunk ki.

Kérdés: Hány koncertet tart Háromszéken Rákász Gergely? Válasz: ……………………………….. Név:…………………………………….. Lakcím (teljes): …………………. …………………………………………….. …………………………………………….. Telefonszám:…………………….. Háromszék Naponta értéket viszünk otthonába!

Lomtalanítás A Tega Rt. ma Bikfalván és Szentivánlaborfalván, szerdán Rétyen gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget).

Ügyelet Ma Sepsiszentgyörgyön 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 392-es Dona (telefon: 0372 409 392, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki), Kézdivásárhelyen a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »