Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

A könyvet dr. Keszeg Vilmos egyetemi tanár méltatja, köszöntőt mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Az est moderátora Szonda Szabolcs, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója. Fellép a Felső-háromszéki Ifjúsági Fúvószenekar Szóró Dorina és Gergely Tamás vezetésével.

Kiállítás SZOBRÁSZATI KIÁLLÍTÁS. A Székely Nemzeti Múzeum időszakos kiállítóhelyén, a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban február 24-én, csütörtökön 17 órától Éltes Barna sepsiszentgyörgyi szobrászművésznek, a múzeum munkatársának nyílik kiállítása Fent címmel. A tárlaton szereplő plasztikák függőleges tengely mentén rendeződnek, tudatosan kapcsolódva a szakrális művészethez, melyre a kiállítás címe is utal. * Ez alkalomból kerül közszemlére február műtárgya, melyet egy hónapig láthatnak az érdeklődők a Lábas Házban. A hónap műtárgyáról bővebben a múzeum honlapján (www.sznm.ro) lehet olvasni február 25-étől. TÁRLATVEZETÉS. Február 25-én, pénteken 18 órától az Erdélyi Művészeti Központban (Olt utca 2. szám) Vécsi Nagy Zoltán kurátor, művészettörténész tart tárlatvezetést az IttMást – Romániai magyar képzőművészet 1975–1989 között című kiállításon. A személyes élményekből is táplálkozó előadás révén a kiállított munkák mellett az érdeklődők megismerhetik a korszak azon művészegyéniségeit és alkotócsoportjait, akik annak idején a hivatalos kulturális elvárástól, ízléstől és ideológiától eltérő módon alkottak.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház kamaratermében 25-én, pénteken 19 órától Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Kártyások Zakariás Zalán rendezésében. Jegyek kaphatóak a biletmaster.ro oldalon, a városi szervezőirodában vagy előadás előtt a helyszínen. A VÁROSI SZERVEZŐIRODA nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, előadások napján egy órával a kezdési időpont előtt. Cím: Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám; telefon/fax: 0267 351 886, telefon: 0267 312 104, 0728 083 336.

Zene KAMARAZENE. Ma 18 órától rendkívüli kamarazene-koncertet tartanak az Árkosi Kulturális Központban. Fellépnek a brassói egyetem zenetanárai: Alina Nauncef (hegedű) és Anca Preda (zongora). A rendezvény a hatályban lévő járványvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. Jegyek elővételben a központ székhelyén, az Olt utca 6. szám alatt kaphatók naponta 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 20 lej. HANGVERSENYÉVAD. Február 25-én, pénteken 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében a Szebeni Állami Filharmónia zenekara lép fel. Karmester: Mihai Agafiță, szólisták: Ioana Turcu (fuvola) és Adrian Cazacu (hárfa). Jegyek a városi kulturális szervezőirodában vásárolhatók hétköznapokon 9 és 16 óra között, telefon: 0267 312 104. Egy jegy ára 30 lej, diákok és nyugdíjasok számára 15 lej. A helyek száma korlátozott. A belépéshez kötelező a védettségi igazolvány felmutatása.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Clifford, a nagy piros kutya (románul beszélő) és 16.15-től magyarul beszélő, 17.45-től Uncharted (román felirattal), 18 órától A világ legrosszabb embere (román felirattal); 20 órától Toxikoma (román felirattal), 20.15-től Akik az életemre törnek (magyarul beszélő). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stódiójának mai élő adásai: 6 órától napindító gondolatok, 6.10-től Mindennapunk ajándék Istentől – Veres Judit Máriával, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret a karmelita nővérekkel, 6.40-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 7.05-től ima a hivatásokért, 8 órától A hét plébániája Gábor Annával, 8.15-től szentmise Lugosról, 9 órától Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja az imaszándékokat, 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra, 12.15-től Déli magazin. Honlap: mariaradio.ro.

Hitvilág HITERŐSÍTŐ ÖKUMENIKUS IMAHÉT. Február 27-ig a sepsiszentkirályi kultúrotthonban esténként 18 órától a Sepsiszentkirályi Unitárius Egyházközség szervezésében hiterősítő ökumenikus imahetet tartanak. Szolgálatot végző lelkészek: ma Takó István, a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom plébánosa, csütörtökön Andrási Benedek, a Brassói Unitárius Egyházközség lelkésze. SERDÜLŐT NEVELŐ SZÜLŐK CSOPORTJA indul február 24-én, csütörtökön 17 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség konferenciatermében. Csoportvezetők: Fazakas Enikő és Lázár Andrea pszichológusok. ALZHEIMER KÁVÉZÓ. A Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyön a vár­templom gyülekezeti termében február 25-én, pénteken 18 órától A demencia korai figyelmeztető jelei témával tart találkozót. Szeretettel várják a téma iránt érdeklődőket. Telefon: 0731 025 903.

Tisztelt sepsiszentgyörgyi előfizetőnk! Lapkihordó hiányában – folyamatosan keresünk munkatársakat – egyre nehezebben tudjuk eljuttatni kedvenc lapját postaládájába. Amennyiben már előfizetett, kérjük, vegye át a lapot a legközelebbi lapárudában. Ha ez nem lehetséges, az előfizetés árát átütemezzük a következő hónapra, végső esetben visszaadjuk. További lehetőség, hogy minden hónap 25-éig a postán fizet elő a Háromszékre. Megértésüket köszönjük.  H–Press Kft.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Császár Bálint utcai Farma-Line I. (telefon: 0367 412 103, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden IVÓVÍZ. Sepsiszentgyörgyön ma 8–13 óráig javítási munkálatok miatt szünetel az ivóvíz-szolgáltatás az 1918. december 1. úton a 12/B és 12/M lépcsőházak közötti szakaszon, illetve az ezekhez tartozó kereskedelmi egységeknél. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. A Közüzemek diszpécserszolgálata a 0744 326 104-es vagy a 0267 315 393-as telefonon érhető el. ÁRAMSZÜNET. Szentkatolnán és Gelencén csütörtökön 9–15 óráig szünetel az áramszolgáltatás. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a [email protected] e-mail- címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003 Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám. INGYENES ÜGYINTÉZÉS. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–18 óráig Kézdiszentléleken a polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »