Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

UDVARTÉR TEÁTRUM. A kézdivásárhelyi színház febuár 3-án, csütörtökön és 4-én, pénteken 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében Claude Magnier: Oscar című produkcióját játssza Kolcsár József rendezésében. Jegyár: 25 lej, kedvezményesen 20 lej. A VÁROSI SZERVEZŐIRODA nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig, előadások napján egy órával a kezdési időpont előtt. Cím: Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám; telefon/fax: 0267 351 886, telefon: 0267 312 104, 0728 083 336.

Képernyő RTV3. Ma 11 órától: A Codex régizene-együttes először 1996 karácsonyán hangversenyzett Sepsiszentgyörgyön. Az alapítók közül Hanke Katalin hegedűművész-tanár és az együttes jelenlegi művészeti vezetője, Filip Ignác Csaba idézi fel a csapat történetét. * Tíz év – könyvbemutató és kiállítás Bukarestben. A Cărturești Könyvesboltban mutatták be Részegh Botond legújabb képzőművészeti albumát. * Beszélgetések a kávéházban – a negyvenéves Székely Csaba drámaíró Marosvásárhelyen él, de több színházban játsszák darabjait Magyarországon is.

Hitvilág GYÁSZFELDOLGOZÓ CSOPORT. Sepsiszentgyörgyön február 2-án elindítja gyászfeldolgozó csoportját a Diakónia Keresztyén Alapítvány. A 10–12 alkalomra tervezett találkozásokat kéthetente tartják. A csoporthoz az indulást követő harmadik alkalomig, március 2-áig lehet csatlakozni. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, rövid beszélgetéshez kötött. Érdeklődni a 0731 025 903-as telefonszámon lehet. GYERTYASZENTELŐ BOLDOG­ASSZONY. Szerdán Urunk bemutatása – Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban 7.30-tól és 18 órától ünnepelnek szentmisét. (A templomban is lehet majd vásárolni, de aki teheti, vigyen magával gyertyát.) A Szent József-templomban szerdán a szentmisék 8, 10 és 18 órától kezdődnek. A 10 órai szentmise részeként tartják a körmenetet, de gyertyaszentelés minden szentmisén lesz. KAPCSOLATÉPÍTŐ CSALÁDOS PROGRAMOK. A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánia szervezésében kapcsolatépítő programokon vehetnek részt a családosok. Február 10-én, csütörtökön 19–21 óráig a plébániai estre feleségeket, édesanyákat várnak. Téma: Meríts a tiszta forrásból! Február 24-én, csütörtökön 19–21 óráig a plébániai est férjeknek, édesapáknak szól. Téma: A dolgozó apa.

Mozgó délután Kézdivásárhelyen A Zöld Nap Egyesület partnerségben az önkormányzat sportirodájával február 2-án, szerdán 16–18 óráig megszervezi az idei első Mozgó délutánját a céhes városi sportcsarnokban. A járvány­ügyi előírások betartásával zajló rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, amit a mozgás népszerűsítésén túl számos kísérőprogrammal igyekeznek elősegíteni. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz asztaliteniszezni, szaladni, gombfocizni a Puskás Ferenc Gombfoci Klubbal, sakkozni a Pro Pectus Egyesülettel, Hodor Enikővel betekintést nyerhetnek az egyensúly-gyermekjóga világába is. Bővebben a zoldnap.info-n.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Encanto (magyarul beszélő), 17 órától Csend (magyar amatőr rövidfilm), 17.45-től Három emelet (román felirattal), 18.30-tól A legjobb dolgokon bőgni kell (román felirattal), 20 órától Cry Macho (román felirattal), 20.15-től Akik az életemre törnek (magyar felirattal). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Könyvkölcsönzés A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár felnőtt kölcsönzőrészlegén február 1. és április 1. között leltározás zajlik. A könyvállományból február 15-től lehet kölcsönözni, kizárólag előzetes kérés alapján. A kölcsönözni kívánt könyvek három úton kérhetők: az online katalógus olvasói fiókjába bejelentkezve, félretételi kérés küldésével; e-mailben a [email protected] címen; a 0267 312 133-as telefonszámon. Az igényelt kiadványt 24 óra múlva lehet átvenni az olvasóteremben keddtől péntekig 9–17, szombaton 9–13 óráig. A Gyermekkönyvtár és a Sport utcai fiókkönyvtár a megszokott program szerint várja továbbra is az olvasókat.

Kommandó – köszönet és segítségnyújtás A Kommandói Önkormányzat és a Komandói Református Egyházközség Isten iránti hálával köszöni meg azt a hihetetlen segítséget, amit más önkormányzatok, civil szervezetek, egyházak vagy magánszemélyek biztosítottak a tűzkárosultak számára. Aki teheti, még mindig segíthet anyagilag. Számlaszám: RO60BRDE150SV40347531500 (Romániai Máltai Szeretetszolgálat). A megjegyzésbe, kérik, írják be: Adomány Kommandónak.

Ingyenes ügyintézés Lisznyóban Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai február 2-án, szerdán 16–18 óráig Lisznyóban a volt polgármesteri hivatal épületében fogadják az érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett. Segítenek a magyar országgyűlési választáson való részvételhez szükséges regisztrációban, összeállítják a magyar állampolgársági kérelmet, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, illetve anyasági- és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Oltóközpontok nyitvatartása Sepsiszentgyörgyön a Dália utca 1. szám alatt szombat kivételével naponta 8–20 óráig; Kézdivásárhelyen a Kicsid Gábor Sportcsarnokban hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton 8–14 óráig (kedden, csütörtökön és vasárnap zárva); Kovásznán a művelődési központban hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap 15–21 óráig; Baróton (Kossuth Lajos utca 124. szám) vasárnap kivételével naponta 9–13 óráig; Bodzafordulón a művelődési házban hétfőn, szerdán és vasárnap 14–20 óráig (kedden, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap zárva).

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267 351 057, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »