Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Örkény István Tóték című darabját Bocsárdi László rendezésében Sepsiszentgyörgyön a nagyteremben ma, 24-én és 30-án 17 órától játsszák; 27-én, szombaton és 28-án, vasárnap 19 órától a kamarateremben O. Horváth Sári Életigen című előadását tekinthetik meg az érdeklődők Kiliti Krisztián rendezésében.

Mozi A SEPSISZENTGYÖRGYI MŰVÉSZ MOZI műsorán ma: 15.45-től A farkas és az oroszlán (románul beszélő) és 16.15-től magyarul beszélő; 17.30-tól Malmkrog (román–szerb–svájci–svéd–macedón filmdráma), 18.15-től 007 Nincs idő meghalni (magyarul beszélő). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102. KOVÁSZNAI MŰVELŐDÉSI KÖZ­PONT. November 25-én 18 órától az Amíg tart a nyár – Babyteeth című, 16 éven felülieknek ajánlott ausztrál vígjátékot, filmdrámát vetítik. Jegyár: 10 lej. 12 év feletti nézők kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával léphetnek be, mely igazolja a teljes oltottságot vagy azt, hogy az illető az elmúlt hat hónapban átesett a fertőzésen.

Hitvilág ÖRÖKÖS SZENTSÉGIMÁDÁS. A gyulafehérvári főegyházmegyében ma Altorján, szerdán Szárazpatakon a katolikus templomban tartanak örökös szentségimádási napot. TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyázközség könyvtártermébe. A teljes diszkréció garantált. KRISZTUS KIRÁLY-TEMPLOM Sepsiszentgyörgyön a Gyár utcai templomban ma 17 órától csendes szentségimádás; szerdán a szentmisék előtt közösen imádkozzák a reggeli, illetve az esti dicséretet a zsolozsmából; csütörtökön 17 órától a Fokolár Mozgalom tagjai vezetik a szentségimádást; 18 órától a betegekért, pénteken 18 órától az elhunytakért végeznek közös szentmisét.

Hírdetés

Ingyenes ügyintézés Zalánban és Sepsibodokon Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai november 24-én, szerdán 16–18 óráig Zalánban a református imaházban, 18–20 óráig Sepsibodokon a polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett. Az igénylőknek segítenek a magyar állampolgárság kérelmezésében, a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, regisztrációval, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben és dossziék összeállításában is. Aki Háromszéken szeretné beadni az említett kérelmeket anélkül, hogy Csíkszeredába kellene utaznia, keresse fel hétfőtől csütörtökig 8–16, pénteken 8–14 óráig az RMDSZ sepsiszentgyörgyi (Martinovics Ignác utca 2. szám, a Beör-palota első emelete, telefon: 0735 610 100), kovásznai (Szabadság utca 12. szám, telefon: 0734 639 897), kézdivásárhelyi (Apafi Mihály utca 1. szám, telefon: 0721 297 540), illetve baróti irodáját (Szabadság utca 19-es th., 4B lh., telefon: 0742 174 168).

Védettségi igazolás igénylése Az EU-s digitális COVID-igazolvány a certificat-covid.gov.ro portálon igényelhető. A regisztrációhoz egy e-mail-cím szükséges, amelyre a felhasználó megkapja a rendszer által küldött linket, majd azt felhasználva léphet tovább a platformon. Az „új igazolvány” gombra kattintva ki kell választani a dokumentum típusát, amely alapján a felhasználó oltásra vagy tesztelésre regisztrált. A román állampolgárok, illetve a román személyi számmal rendelkező külföldi állampolgárok a „CNP” gombra kattintva megadják az ott kért személyi adatokat, és kiválasztják a tanúsítvány típusát. A külföldi állampolgároknak az „útlevél/személyazonossági igazolvány” gombra kell kattintaniuk, ahol a kért adatok megadása után ki kell választani a tanúsítvány típusát. A tanúsítványnak három típusa van: az egyik azt igazolja, hogy tulajdonosa be van oltva, a másik, hogy tulajdonosa átesett a COVID-19-en, a harmadik pedig azt, hogy a koronavírustesztje negatív. Az oltásigazolvány kiállítása érdekében meg kell adni a szérum típusát, a megyét, ahol az immunizálás történt, illetve az időpontot. A betegségen átesett személyeknek kiállítandó igazolványhoz a megyét és a hónapot kell megadni, akárcsak a teszt alapján kérelmezett tanúsítvány esetében. A Mentés gombra kattintva az alkalmazás regisztrálja a kérelmet. A generált tanúsítvány az „igazolványok listájában” jelenik majd meg. A kérelmező értesítést kap e-mailben az igazolvány  kibocsátásáról. A felhasználó számára a platformon kialakított fiókban hozzáférhető az igazolvány, de le is menthető PDF formátumban és kinyomtatható. A COVID-igazolvány ingyenes, kiállításához 14 évnél fiatalabb kiskorúak esetében szülői beleegyezés szükséges.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Romulus Cioflec utcai Hygea 3. (telefon: 0267 310 110, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden ÁRAMSZÜNET. Szárazpatakon 24-én, szerdán 10–14 óráig szünetel az áramszolgáltatás. VÍZELZÁRÁS. Sepsiszentgyörgyön november 24-én, szerdán 8 és 11 óra között javítási munkálatok miatt szünetel az ivóvíz-szolgáltatás a Vojkán utca felső szakaszán, az Erege és Vár utca (közös temető) közötti ré­szen. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. FIÓKKÖNYVTÁR. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Sport utcai fiókkönyvtára november 18-tól új polcokkal és frissen meszelt belső terekkel várja az olvasókat az érvényben lévő könyvtárlátogatási szabályok betartásával. Nyitvatartás: kedden és csütörtökön 12 és 19, szerdán és pénteken 9 és 15 óra között, a hónap első és harmadik szombatján pedig 9 és 13 óra között. IFJÚSÁGI IRODA. Ifjúsági irodát nyitott Sepsiszentgyörgyön a város önkormányzata a Kőrösi Csoma Sándor utca 5. szám alatt. Kérik a lakosságot, bármilyen ifjúságot érintő probléma kapcsán forduljanak az iroda munkatársaihoz. Elérhetőségek: [email protected], [email protected]. ÚJ VÁLLALKOZÁS FIATALOKNAK. A StartUp Covasna a NEETs kategóriába tartozó fiatalok jelentkezését várja, akik vissza nem térítendő támogatás által szeretnék létrehozni új vállalkozásukat. Az új kiírás azoknak a 18–29 év közötti munkanélküli fiataloknak szól, akik nem vesznek részt oktatásban vagy képzésben. INGYENES MÉRÉS. Ma 9 és 14 óra között ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérésre várják az érdeklődőket Sepsiszentgyörgyön a Csíki utca 15. szám alatti Natureka bioboltban. ONLINE ÜGYINTÉZÉS. A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség tájékoztatja a cégeket, vállalkozásokat, hogy a kényszerszabadság igényléséhez szükséges iratokat a [email protected] e-mail-címen fogadják. Naprakész tudnivalók az anofm.ro honlapon. * A Közüzemek Rt.-nél az apacov.ro honlapon fiókot lehet létrehozni, mely lehetővé teszi a vízóra adatainak bejelentését; számlák megtekintését és letöltését; éves számlaérték-diagram megtekintését; online fizetések lebonyolítását. A fiók létrehozásának lépései: 1. Adja meg az azonosító adatokat az online ügyintézés részben (a regisztráció megerősítéséhez érvényes e-mail-címet kell megadni). Adja meg nevét, ügyfélkódját és a jelszót. 2. Nyomja meg a küldés gombot. Azonosító adatainak ellenőrzése után fiókaktiváló e-mailt kap, az ebben található linken 24 órán belül bejelentkezhet az oldalra. Az ügyfélkódhoz tartozó számlák megtekintése a Számláim menüben történik.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »