Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Tánc

Színház BEMUTATÓ AZ ANDREI MUREȘANU SZÍNHÁZBAN. A sepsiszentgyörgyi román színházban ma mutatják be William Shakespeare III. Richárd című darabját Eugen Gyemant rendezésében. Az előadás offline változatában a perspektíva kör alakú, amelyet a nézők három oldalra rendezett ülőhelyeivel érnek el. Ebben a változatban a néző a cselekmény középpontjába kerül. Az online perspektívát a VR360 technológiához tervezték, és szingularitást kölcsönöz, mivel egyetlen nézőhöz szól, aki a cselekmény részévé válik. Ráadásul a színpadi térre tervezett változat és a VR360 film között érdekes különbségek lesznek a szereplők viselkedésében ugyanabban a kontextusban. Az előadás VR360 változata elérhető lesz a www.teatruvr.ro és a www.VR-hall.com platformokon. Az AFCN pénzügyi támogatásának köszönhetően, amelyet a projektet benyújtó Spraiț Egyesület az Andrei Mureșanu Színházzal partnerségben nyert el, ez a változat mindkét platformon ingyenesen hozzáférhető lesz. Az előadásra a COVID-19 világjárványra vonatkozó hatályos szabályoknak megfelelően, azaz érvényes zöldigazolvánnyal lehet belépni.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától 007 Nincs idő meghalni (román felirattal), 16.15-től Hibás Ron (magyarul beszélő), 18.15-től Dűne (román felirattal), 19 órától Utolsó éjszaka a Sohóban (román felirattal); csütörtökön: 16 órától Örökkévalók (magyarul beszélő), 16.30-tól Hibás Ron (románul beszélő), 18.30-tól Perzsa nyelv­leckék (román felirattal), 19 órától Utolsó éjszaka a Sohóban (magyarul beszélő). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102; honlap: arta.cityplex.ro.

Kiállítás A SZÉKELYFÖLDI MAGYAR ÚJSÁGÍRÓK EGYESÜLETE (SZMÚE) fotószakosztályának szervezésében erdélyi körútra indult a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány (KÁMME) Fotóműhely Fókuszban a hitéletünk című fotókiállítása. Elsőként Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyházközség kiállítótermében nyílt meg a tárlat vasárnap délben. A tárlat két hétig tekinthető meg hétköznapokon 9–13 óráig, kedden 17 óráig.

Zene ORGONAKONCERT KÉZDVÁSÁR­HELYEN. November 12-én, pénteken 19 órától a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban Lőrinczi Lehel, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgató­ja ad orgonakoncertet. Műso­ron: Bach-, Bartholdy-, Kovács Szilárd Ferenc- és Pikéthy Tibor-művek. A belépés ingyenes, adományokat elfogadnak.

Hírdetés

Hitvilág KÖZÖSSÉGI ÖSSZEFOGÁSSAL készíttetnék el a Madonna másolatát az esztelneki ferencesek a közelmúltban felújított kolostor kápolnájába. Adományokat a következő bankszámlaszámra lehet utalni: ORDINUL FRANCISCANILOR DIN ESTELNIC, 527143 Estelnic nr. 163, Jud. Covasna; RON: RO13RNCB0127007532970001; EUR: RO29RNCB0127007532970004; SWIFT: RNCBROBU. Bank neve: Banca Comercială Română Tg. Secuiesc, P-ța Gábor Áron nr. 17, Tg. Secuiesc, Jud. Covasna. A közlemény rovatban kérik feltüntetni: Esztelneki Madonna. Minden érkező adományt köszönettel fogadnak az esztelneki ferences testvérek.

Indul a 12. Bölcs diákok vetélkedő Tizenkettedik alkalommal szervezi meg a Bölcs diákok országos szintű vetélkedőt a Communitas Alapítvány, partnerségben a Kolozsvári Református Kollégiummal és a Babeș–Bolyai Tudományegyetemmel. A teljes tanévet felölelő versenyre három-négy fős középiskolás csapatok jelentkezését várják. A vetélkedő célja, hogy szórakoztató, kreatív feladatok által rámutasson a különböző tudományágak közötti kapcsolatra, kreativitásra, csapatmunkára ösztönözze a tanulókat. A vetélkedőre november 21-ig lehet jelentkezni a bod.communitas.ro honlapon.

IV. Barcasági Gyermekfesztivál Online esemény november 8–12. között. A mai program: 10 órától Az öt jó barát – szórakoztató, testtudatosító mesés foglalkozás kisiskolásoknak; a foglalkozást vezeti Szabó Enikő meseterapeuta és mesemondó, ajánlott korcsoport: 0–2. osztály, időtartam: 45 perc; 15 órától Az erdő kapitánya című magyar rajzfilm vetítése; az animációs játékfilm rendezője Dargay Attila, ajánlott minden korcsoportnak, időtartam: 70 perc; 18 órától Gimesi Dóra: Emma csöndje a Kolibri Színház művészeinek előadásában; ajánlott korcsoport: 7 évestől, időtartam: 60 perc. Csütörtökön: 10 órától Talányos mesék – mesematek kisiskolásoknak; a foglalkozást vezeti Szabó Enikő meseterapeuta és mesemondó, ajánlott korcsoport: 3–4. osztály, időtartam: 45 perc; 11 órától Márton-napi Kerekítő foglalkozás Sipos Tündével, ajánlott korcsoport: 0–4 éves kor, időtartam: 45 perc; 18 órától Márton-napi online élő mesés koncert a Szépenszóló Társulattal – családi program, a koncert időtartama: 50 perc.

Szent Erzsébet-gyűjtés Idén a Gyulafehérvári Caritas november 14-én, vasárnap Szent Erzsébet-gyűjtést szervez a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítéséért. Erdély katolikus templomaiban ezen a napon a nélkülöző gyermekekért gyűjtenek. A Szent Erzsébet-gyűjtés során bárkinek lehetősége nyílik olyan anyagiakban és lelkiekben rászoruló gyermekek és fiatalok megsegítésére, akiknek a Gyulafehérvári Caritas programjai és munkája nélkül kevesebb esélyük lenne egy méltóságteljes életre. Kovászna megyében a Caritas munkatársai három településen foglalkoznak állandó jelleggel hátrányos helyzetű gyermekekkel és azok családjával: Sepsiszentgyörgyön az Őrkő negyedben, továbbá Zabolán és Ozsdolán.

Röviden VÍZELZÁRÁS. Sepsiszentgyörgyön ma 8–12 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás a Hársfa sétány 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os tömbháza összes lépcsőházában és a 2/A házszámnál, a Táncsics Mihály utcai 1-es, 3-as, 5-ös és 7-es számú magánházaknál, illetve az Árnyék utca 14. számnál. ♦ Zalánban november 11-én, csütörtökön 8–13 óráig javítási munkálatok miatt szünetel az ivóvíz-szolgáltatás. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a [email protected] e-mail- címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003 Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám. INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLATRA számíthatnak mindazok, akiket magyarságuk vagy vélhetően magyarságuk miatt jogsérelem ért. Telefon: 0741 568 527. ONLINE ÜGYINTÉZÉS. A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség tájékoztatja a cégeket, vállalkozásokat, hogy a kényszerszabadság igényléséhez szükséges iratokat a [email protected] e-mail- címen fogadják. Naprakész tudnivalók az anofm.ro honlapon. IFJÚSÁGI IRODA. Ifjúsági irodát nyitott Sepsiszentgyörgyön a város önkormányzata a Kőrösi Csoma Sándor utca 5. szám alatt. Kérik a lakosságot, bármilyen ifjúságot érintő probléma kapcsán forduljanak az iroda munkatársaihoz. Elérhetőségek: [email protected], [email protected].

Oltási kampány Torján A torjai polgármesteri hivatal és a megyei közegészségügyi hivatal oltási kampányt szervez csütörtökön 16–18 óráig a torjai kultúrotthonban Pfizer- és John­son & Johnson-oltásokkal. Az oltási szándékot a 0741 139 835-ös telefonon kell bejelenteni.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »