Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

* A bemutatón kívül elmaradnak még a Tóték november 12-re és 16-ára, Ivan Viripajev Illúziók című darabjának november 10-re, 11-re, 14-re, valamint Pintér Béla Kasiers Tv, Ungarn című darabjának november 20-ra, 22-re és 23-ra tervezett előadásai is. * A tervek szerint november 21-én nyit újra a színház. AZ M STUDIO MOZGÁSSZÍNHÁZ novemberi produkciói a Háromszék Táncstúdióban: november 12-én 19 órától Fehér Ferenc: Pappa mia!; november 20-án 19 órától Lift (koreográfus: Fehér Ferenc); november 28-án 19 órától Andrea Gavriliu: Pam param. Jegyek kaphatóak a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában és a www.biletmaster.ro honlapon. Helyfoglalás a 0267 312 104-es és 0728 083 336-os telefonon. ANDREI MUREȘANU SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi román színházban november 10-én, szerdán mutatják be William Shakespeare III. Richárd című darabját, Eugen Gyemant rendezésében. Az előadás offline változatában a perspektíva kör alakú, amelyet a nézők három oldalra rendezett ülőhelyeivel érnek el. Ebben a változatban a néző a cselekmény középpontjába kerül. Az online perspektívát a VR360 technológiához tervezték, és szingularitást kölcsönöz, mivel egyetlen nézőhöz szól, aki a cselekmény részévé válik. Ráadásul a színpadi térre tervezett változat és a VR360 film között érdekes különbségek lesznek a szereplők viselkedésében ugyanabban a kontextusban. Az előadás VR360 változata elérhető lesz a www.teatruvr.ro és a www.VR-hall.com platformokon. Az AFCN pénzügyi támogatásának köszönhetően, amelyet a projektet benyújtó Spraiț Egyesület az Andrei Mureșanu Színházzal partnerségben nyert el, ez a változat mindkét platformon ingyenesen hozzáférhető lesz. Az előadásra a COVID-19 világjárványra vonatkozó hatályos szabályoknak megfelelően, azaz érvényes zöldigazolvánnyal lehet belépni.

Tánc A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES Átöltözés (rendező-koreográfus: Ivácson László) című előadását novemberben a következő helyszíneket játssza: november 10-én, szerdán 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban; 11-én, csütörtökön 19 órától Baróton a Városi Művelődési Házban (jegyek elővételben a Városi Művelődési Ház jegypénztáránál kaphatóak vagy előadás előtt egy órával a helyszínen; helyfoglalás a 0740 780 353-as telefonon); 17-én, szerdán 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban; 18-án, csütörtökön 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban. A sepsiszentgyörgyi előadásokra jegyeket a kulturális szervezőirodában vásárolhatnak az érdeklődők. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16 óráig, pénteken 9–13 óráig, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267 312 104. A jelenlegi járványügyi rendelkezések értelmében a novemberi előadásokat 12 év feletti személyek csakis oltási igazolvánnyal vagy a betegségből való felgyúgyulást igazoló tanúsítvánnyal tekinthetik meg. A védőmaszk viselése kötelező az előadások teljes időtartama alatt. TÁNCPRÓBÁK. A Százlábú néptáncegyüttes utánpótláscsapata, az Aprólábak csoport hétfőnként 17–18 óráig tart táncpróbákat. Várnak minden 6–9 év közötti, táncolni, játszani szerető gyermeket. Jelentkezni a 0751 109 751-es és a 0740 810 878-as telefonon lehet. Az együttes vezetői Virág Endre és Imola.

Zene A TIBERIUS NEMZETKÖZI FESZTIVÁLON a műfaj jeles hazai és külföldi képviselőit látja vendégül a Marosvásárhelyi Filharmónia és az Árkosi Kulturális Központ. Ezeknek a koncerteknek egy részét hallgathatja a sepsiszentgyörgyi közönség is. Ma és kedden esténként 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bástya-házban különleges és gazdag a kínálat, a megszólaltatott zeneszerzők, az előadott darabok és tolmácsolóik egyaránt kiemelt figyelmet érdemelnek. A Sepsiszentgyörgyön fellépő művészek: ma Orbán Katalin (cselló, Németország), Breno Seifert (zongora, Brazília); kedden: D-art zongoratrió (Románia). A koncert a hatályban lévő egészségügyi és az előadások szervezésére vonatkozó előírásoknak megfelelően zajlik. A jegy ára 20 lej/koncert. Jegyek elővételben az Olt utca 6. szám alatt, naponta 9–15 óráig. Telefon: 0267 373 651.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán kedden: 16.15-től A farkas és az oroszlán (románul beszélő), 16.30-tól Düne (román felirattal), 18.15-től Örökkévalók (románul beszélő), 19.15-től Venom 2. – Vérontó (magyarul beszélő). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óra között; telefon: 0787 526 102; honlap: arta.cityplex.ro.

Hírdetés

Rádió A Mária Rádió sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai, élő adásai: 13 órától Szeretetláng rózsafüzér, 13.20-tól zenés köszöntő, 14.40-től és 17 órától Görgényi Tünde stúdióvezető és önkéntes munkatársai fogadják az imaszándékokat, 15 órától Irgalmasság rózsafüzére, 17.15-től Örvendetes rózsafüzér, 18 órától szentmise Csíkszentmártonból, 18.50-től A hét plébániája, 22 órától Zsolozsma – kompletórium. Honlap: mariaradio.ro.

IV. Barcasági Gyermekfesztivál Online esemény november 8–12. között. A mai program: 10 órától Nem félünk a farkastól! – szorongásoldó, bátorságnövelő alkotó-fejlesztő mesélés kisiskolásoknak. A foglalkozást vezeti: Szabó Enikő meseterapeuta és mesemondó; ajánlott korcsoport: 0–2 osztály; időtartam: 45 perc. 15 órától a Vuk című, 1981-ben bemutatott magyar rajzfilm vetítése. Fekete István azonos című regényéből készült animációs játékfilmet Dargay Attila rendezte; ajánlott korcsoport: 0–99 évesek; időtartam: 76 perc. 18 órától Gryllus Vilmos online élő gyermekkoncertje – családi program 50–60 percben. Kedden: 10 órától A becsületesség jutalma – alkotó-fejlesztő mesélés kisiskolásoknak. A foglalkozást vezeti: Szabó Enikő meseterapeuta és mesemondó; ajánlott korcsoport: 0–2 osztály; időtartam: 45 perc. 16 órától A téli tücsök meséi – Csukás István meséje alapján előadja a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági És Gyermekszínház. Ajánlott korcsoport: 4 év fölött; az előadás időtartama: 60 perc. 18 órától Az önbecsülés és küzdőképesség megalapozása gyermekkorban – Kádár Annamária gyermekpszichológus online élő előadása szülőknek, pedagógusoknak; időtartam: 55–60 perc.

Ady Endre pályázati felhívás Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács nyílt pályázatot hirdet a romániai magyar nyelvű közoktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására a 2021/2022-es tanévre. A pályázat célja: pénzügyi segítségnyújtás a romániai magyar nyelvű közoktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, 6–12. osztályos, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók számára annak érdekében, hogy a támogatás révén zavartalanabbul tudják folytatni tanulmányaikat. A tanulók által ösztöndíjként elnyerhető támogatás 100 ezer forintnak megfelelő lej a 2021/2022-es tanévre. A vissza nem térítendő támogatás folyósítása egyszeri banki átutalással történik. A pályázónak vállalnia kell, hogy pozitív döntés esetén, amennyiben nem rendelkezik bankszámlával, a saját vagy a szülő/gyám nevére szóló bankszámlát nyit, amelyre az ösztöndíj átutalásra kerül. A pályázat benyújtásának határideje: november 12. (postabélyegző dátuma, illetve az elektronikus űrlap beküldésének dátuma). A határidőn túl érkezett pályázatok érdemi bírálat nélkül elutasításra kerülnek. Érdeklődni a 0267 351 959-es vagy a 0744 616 449-es telefonokon; e-mail: Rózsa Annamária [email protected], honlap: tehetsegpont.ro.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a  Bánki Donát utcai Catena (tel. 0367 804 709, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma az Ambrozia II. gyógyszertár teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben (telefon: 0267 708 465) egész héten 9–12 óráig fogadják a sürgősségi eseteket.

Röviden VÍZELZÁRÁS. Zalánban november 9-én, kedden 8–13 óra között javítási munkálatok miatt szünetel az ivóvíz-szolgáltatás. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. ÁRAMSZÜNET. Kovásznán a Hankó Vilmos utcában 9-én, kedden 9–13 óra között szünetel az áramszolgáltatás. AZ ÚJ TÖMBHÁZBEJÁRATI TÁBLÁK kihelyezésekor eltérésre derült fény néhány lakcím esetében Sepsiszentgyörgyön. Kérik a lakókat, hogy amennyiben eltérést észlelnek személyi igazolványukban és az új táblákon szereplő cím között, mielőbb jelezzék az [email protected] e-mail címen. ONLINE ÜGYINTÉZÉS. A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség tájékoztatja az érdekelt cégeket, vállalkozásokat, hogy a kényszerszabadság igényléséhez szükséges iratokat november 1-jétől a [email protected] e-mail-címen fogadja az intézmény. Naprakész tudnivalók az anofm.ro honlapon. IFJÚSÁGI IRODA. Ifjúsági irodát nyitott Sepsiszentgyörgyön a város  önkormányzata a Kőrösi Csoma Sándor utca 5. szám alatt. Arra kérik a lakosságot, bármilyen ifjúságot érintő probléma kapcsán forduljanak az iroda munkatársaihoz. Elérhetőségek: [email protected], [email protected].


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »