Mi a manó?! Az Európai Tanács elnöke szerint hamarosan megtelik

MTI nyomán

Az Európai Unió lassan eléri azt a pontot, amelyen túl már nem tud újabb menekülteket befogadni – jelentette ki vasárnap Hangcsouban az Európai Tanács elnöke, aki a világ 19 legfejlettebb gazdaságú országát, valamint az Európai Uniót tömörítő G20 csoport kétnapos csúcstalálkozója alkalmából érkezett a kelet-kínai metropoliszba.

Donald Tusk egyúttal arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy vegye ki a részét a menekülthullám jelentette teherből.

“Európa lassan eléri kapacitásának határát a menekültek befogadása terén, nem is beszélve az illegális gazdasági migránsokról”

– hangoztatta Tusk sajtótájékoztatóján, amelyet Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével közösen tartott a G20-értekezlet kezdete előtt.

Tusk az Egyesült Királyság Európai Unióból való kiválásával (Brexit) kapcsolatban elmondta, hogy nem lesznek “előtárgyalások” a folyamat hivatalos megindításáig, hiszen az EU-ban maradó 27 tagállamnak az nem áll érdekében.

Akkor legyen TTIP!

Jellemző, hogy ebben a helyzetben is Juncker arról beszélt az újságíróknak, hogy a több uniós tagállamból is érkező bírálatok ellenére Brüsszel folytatja a tárgyalásokat a vitatott transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodásról (TTIP).

“Tovább fogunk tárgyalni az Egyesült Államokkal”

– hangsúlyozta Juncker, hozzátéve, hogy a TTIP megkötése európai érdek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »