Mexikó kapja meg a hírhedt drogkartellt aki az Egyesült Államokban leülte a büntetését

Átadják a mexikói hatóságoknak a hírhedt Sinaloa drogkartell társalapítóját, Hector “El Güero” (A Szőke) Palmát azután, hogy szabadon engedik egy egyesült államokbeli börtönből – közölte az Egyesült Államok mexikói nagykövetsége.

Az amerikai börtönhivatal helyi idő szerint csütörtökön bejelentette, hogy Palma szombaton szabadul. A drogbáró öt évet töltött egy mexikói börtönben, mielőtt 2007-ben kiadták volna az Egyesült Államoknak, ahol tizenhat évi börtönre ítélték 50 kilogramm kokain csempészéséért.

A büntetésbe beszámították a mexikói börtönéveket is, így El Güero a rá kiszabott szabadságvesztés nagy részét már leülte, s most szabadon engedik – derült ki a tájékoztatásból Egyelőre nem tisztázott, hogy Palmát vádolják-e más bűncselekményekkel Mexikóban.  Arely Gomez mexikói főállamügyész kijelentette: az ügyészek átnézik a férfival kapcsolatos aktákat. Hozzátette, hogy esetében egyes bűncselekmények már elévültek. El Güerót 1995. június 23-án vették őrizetbe Mexikó nyugati részén.

A Sinaloa drogkartell Mexikó, illetve egyes források szerint a világ leghatalmasabb, kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszövetkezete, amely nemcsak a névadó Sinaloa szövetségi államban, hanem Baja California, Durango, Sonora és Chihuahua államokban is hatalmas befolyási övezetekkel rendelkezik.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »