Mészárosék veszprémi érkezése után felszámolták Simicska páholyát

Mészárosék veszprémi érkezése után felszámolták Simicska páholyát

Amint azt megírtuk, már csak a Gazdasági Versenyhivatal engedélye kell, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt Kft. többségi részesedést szerezzen a Telekom Veszprém kézilabda-együttesét működtető Veszprém Handball Team Zrt.-ben (VHT). 

Hírdetés

Az új tulajdonos rögtön egy szimbolikus lépéssel éreztette jelenlétét: a kézilabda klubban felszámolták Simicska Lajos nagyvállalkozó, lapunk tulajdonosának bérelt páholyát, azt sem közölve, hogy miért nem hosszabbítják meg az éppen lejáró bérleti szerződést

A páholy felszámolásáról az ATV számolt be. A lépés azért is meglepő, mert Mészáros Lőrinc még egy tavaly decemberi 444-es interjúban is arról beszélt, hogy továbbra is jóban van Simicskával, aki korábban sokat segített neki, hozzájárult a kezdeti sikereihez.

A kézilabda-klub átvételéhez a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása hiányzik. Mint arról beszámoltunk, az összefonódási bejelentést kedden tették közzé a felek a GVH honlapján. Az ügyletre még a hivatalnak is rá kell bólintania, de mivel a két cég teljesen más területen ténykedik, a Duna Aszfalt Kft.-nek pedig nincs más sportérdekeltsége, meglepő lenne, ha akadályt gördítenének a tranzakció elé.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »