Mészáros szerint Felcsúton fedezték fel Moratát

Mészáros szerint Felcsúton fedezték fel Moratát

A felcsúti polgármester a Puskás-Suzuki Kupa programfüzetében állított merészet. Ami nyilvánvalóan nem is igaz.

A magyar első osztályból kiesett felcsúti Puskás Akadémia évente rendez utánpótlástornát Puskás-Suzuki Kupa néven. Rendszerint a Budapest Honvéd nyeri a kiírást (idén is ők diadalmaskodtak), amelyre Puskás Ferenc többi egykori klubjai (Real Madrid, Panathinaikosz) és két alkalmi vendéget hívnak meg minden évben.

Az idei kupa programfüzetében (pdf) Orbán Viktor miniszterelnök, Kozma Imre Atya és Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mellett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester is írt köszöntőt – szúrta ki a Futballsznob blog. Ő merte papírra vetni az alábbiakat:

„Ide kívánkozik még az is, hogy hány játékost fedeztek fel éppen itt, a Puskás–Suzuki Kupán, akik már stabil tagjai a Realnak, a Juvenak…”

Itt jó eséllyel a leverkuseni kitérő után a Realba visszatért Dani Carvajalra, valamint a Realból a Juventusba távozott Álvaro Moratára gondolhatott, akik 2009-ben szerepeltek a Puskás-Suzuki Kupán.

Morata, Carvajal és a portugál Pepe a 2014. május 24-i, Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntő előtt Fotó: MIGUEL RIOPA / Europress/AFP

Nem ott fedezték fel őket

A most 24 éves, Leganésben született Carvajal 2012 nyarán került Leverkusenbe, onnan egy évvel később vissza a Realhoz. A most 23 éves, Madridban született Moratát 2008-ban szerezte meg a Real a Getafétől és 2014-ben, 20 millió euróért adta el a csapat a Juventusnak.

Nem túl életszerű és nyilvánvalóan nem is igaz, hogy őket a Puskás-Suzuki Kupán fedezték volna fel, hiszen ekkor már a Real kötelékébe tartoztak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »