Mészáros Lőrinc az Echo Tv új tulajdonosa

Mészáros Lőrinc az Echo Tv új tulajdonosa

Mészáros Lőrinc egyik cége lett az Echo Tv új tulajdonosa, az adásvételi szerződést csütörtökök írtuk alá – mondta el a Magyar Hírlapnak Széles Gábor. A televízió öttagú igazgatóságában Széles Gábor is szerepet vállal, mint mondta, a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló csatorna marad az Echo. Azt is kifejtette, a célja az, hogy a magyar buszgyártást, az Ikarust is úgy felvirágoztassa, ahogy a Videotont. Az Ikarus Magyarországon kívül több országban is vegyesvállalatot hoz létre, néhány éven belül összesen évi tizenkét-tizenötezer buszt gyártanának – írja a Magyar Hírlap.

–   Több hónap alatt készítettük elő a szerződést. A befektető kiválasztásánál nem csak a tőkeerő volt fontos számomra, mert csak olyan jöhetett számításba, akiknek az értékrendje hasonló az enyémhez, illetve, hogy magyar legyen a vevő. A nagy nemzetközi médiacégek itthoni tevékenysége számomra nagyon negatív volt a rendszerváltás után, így velük mindennemű együttműködést kizártam. Az iparból, a saját területemről is volt rossz tapasztalatom a nyugati befektetőkkel. Amikor a Renault–Iveco-csoport megvette az Ikarust, kiderült, hogy rosszabbul üzemeltetik a céget, mint mi. Ezért inkább visszavásároltuk az Ikarust – nyilatkozta Széles.

Hírdetés

–   Mint említettem, nagyon fontos volt, hogy a leendő tulajdonossal politikailag is félszavakból értsük egymást. Mészáros Lőrinc ilyen ember. Az utóbbi időben többször is tárgyaltunk, és egyértelműen pozitív a róla kialakult véleményem, korrekt és szerény embernek tartom. Ő is abban lesz érdekelt, hogy az Echo Tv továbbvigye az eddigi szellemiségét. A „jobboldali szellemiségű” fogalomleírást használtam korábban én is az Echo Tv-vel kapcsolatban. Most már nem ezt mondanám, hanem azt, hogy a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló csatorna az Echo – hangsúlyozta a volt tulajdonos.

A teljes interjú itt olvasható

The post Mészáros Lőrinc az Echo Tv új tulajdonosa appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »