Mészáros Lőrinc akkora gavallér, hogy kifizette az Orbán-rokonok adósságát

Orbán Viktor néhány rokonának 3,2 milliárd forintos tartozását csengette ki az a Mészáros Lőrinc, aki a Fidesz szerint nem a miniszterelnök strómanja.

Orbán Viktornak többen is felrótták, hogy a vagyonnyilatkozatából kifelejtette a néhány év alatt a közbeszerzésekből milliárdos vagyonra szert tevő Mészáros Lőrincet. A Fidesz sajtóosztálya dühös hangnemű sajtóközleményében azonnal rágalomnak minősítette a feltételezést. A nemzet gázszerelője azonban ezeket lehet, hogy nem olvasta, mert véletlenül kifizette Orbán Viktor néhány rokonának 3,2 milliárd forintos tartozását. Természetesen továbbra is aljas hazugság azt állítani, hogy Felcsút polgármestere a miniszterelnök strómanja lenne. A nagyvonalú gesztus bizonyára csupán a véletlen műve.

A 444.hu még tavaly írta meg, hogy Cider Alma Kft.-nek 3,2 milliárdos tartozása van a Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) felé.

A cég tartozása ugyan már régen lejárt, ám tavaly őszig csupán 280 millió forintot tudtak törleszteni a milliárdos hátralékukból, ígéretet tettek azonban arra, hogy a fennálló követelést két hónapon belül rendezik.

Hírdetés

Az érintett kft. egy egész cégcsoportot fog össze, ebben a cégcsoportban pedig több pozíciója is van Orbán Viktor sógorának, a Cider Alma egyik leányvállalatát pedig a miniszterelnök unokaöccse vezeti. Lévai Anikó testvére Lévai Gizella, és az ő élettársa az a szolnoki Ökrös Imre, aki három cégben is üzlettársa a Cider Alma tulajdonosainak.

A Hír TV közérdekű adatigényléssel fordult az MNKH-hoz, hogy megtudják, rendeződött-e az Orbán-rokonok tartozása, és ha igen, hogyan.

Az MNKH kénytelen volt kiadni a kért információkat. Ezekből kiderült:

a Mészáros Lőrinchez kapcsolható Hórusz Faktorház rendezte a tartozást.

Mivel a Fidesz szerint Mészáros Lőrinc nem a miniszterelnök pénztárosa, így csak az a megoldás maradt, hogy Felcsút polgármestere egy igazi jólelkű úr, akit csupán az atyai gondoskodás és testvéri szeretet hajtott akkor, amikor kicsengette az Orbán-rokonok milliárdos tartozását. Így én is felbátorodtam, meg fogom keresni és megkérdezem tőle, hogyha ennyire belelendült a jótékonykodásba, nem akarja-e véletlenül kifizetni a devizahitelem?


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »