Messi árából huszonkilenc Dzsudzsák jön ki

A jelenleg legdrágább játékosnak titulált Messi árából huszonkilenc Dzsudzsák jön ki.

A transfermarkt.com oldal a labdarúgók piaci értékével foglalkozik. A lista élén Lionel Messi található, akit 120 millió euróra taksál az oldal, míg a második a nemrég 220 millióért elkelt brazil Neymar és Cristiano Ronaldo, aki az oldal szerint 100 milliót ér. A negyedik helyen az uruguayi Luis suarez 90 millióval, míg az ötödik helyre a francia Griezmannt tették 80 millióval.  

Ezek az árak azonban csak a piaci értéküket mutatják, és mint Neymar esetében is láthattuk, ennél jóval többért kelnek el. Ha valaki most Messit szeretné, annak 300 milliót kellene letenni az asztalra csak a Barcána,k és akkor még a játékossal is meg kell egyezni.  

Ilyen árak után érdekes, hogy a legjobbnak taksált magyar labdarúgó Dzsudzsák Balázs 4,25 millió eurót ér. A második helyen itt is holtverseny van Nemanja Nikolics és Nagy Ádám között, akiket 3,5 millióra taksálnak. A negyedik helyre 3 millióval a válogatott jelenlegi első számú kapusa, Gulácsi Péter került.

Az ötödik helyen szintén holtverseny Szalai Ádám és Kádár Tamás között (2 millió), míg a hetedik helyen a korábban a magyar válogatottságtól elhatárolódó Otigba Kenneth található 1,3 millióval. Lang Ádám és Nagy Dominik egyaránt 1,25 milliót ér, míg a tizedik Németh Krisztián 1,2 millióval.

Érdekesség, hogy az első tízben csak Otigba található, aki itthon játszik. Utána a hazaiak közül Vinicius a 16., Lovrencsics Gergő pedig a 18. A „veteránok” közül Gera Zoltán és Juhász Roland a 43-44. helyen található, 500 ezer eurós értékkel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »